Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 02

Amsterdamo Concertgebouw salėje – stovinčių klausytojų ovacijos lietuviams

Vasario mėnesį jaunosios kartos lietuvių atlikėjai violončelininkas Gleb Pyšniak ir pianistas Darius Mažintas sužavėjo jau daug įvairių atlikėjų girdėjusią Olandijos bei Slovakijos publiką. Pilnutėlės salės klausytojų audringais plojimais, nenorėdami paleisti lietuvių dueto nuo scenos, dėkojo už įspūdingą renginį.
Violončelininkas Gleb Pyšniak ir pianistas Darius Mažintas
Violončelininkas Gleb Pyšniak ir pianistas Darius Mažintas / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Darius Mažintas

Dar 2009 metais sėkmingai pasirodžiusiems agentūros „Holland music sessions“  organizuotame festivalyje Olandijoje, G.Pyšniak ir D.Mažintas buvo pakviesti surengti koncertinį turą žymiose Europos salėse, tokiose kaip Amsterdamo Concertgebouw, Slovakijos filharmonijoje, Odeon teatre Zwolleje, ir kt. Atlikėjai neslėpė, jog groti šiose salėse tai ne tik didelė garbė bet ir didelis iššūkis.

„Tokie miestai kaip Amsterdamas yra labai išlepinti kultūrinių renginių, nes ten gyvuoja ilgametės tradicijos. Čia dažnai  skamba žinomų pasaulyje solistų bei atlikėjų  kamerinė  muzika. Kiekvieną savaitę šie miestai yra perpildyti įvairių parodų, koncertų, todėl  groti tokiose salėse mums yra ne tik didelė garbė, bet ir didžiulė atsakomybė. Mes džiaugiamės, kad ši publika sutiko mus labai šiltai“,  –  savo įspūdžiais po koncertų  dalinosi pianistas D.Mažintas.

Koncertuose skambėjo  A.Šenderovo, E.Griego ir A.Piazzolos kūriniai.  Šiuo metu atlikėjų laukia nedidelė pertrauka, po kurios jų koncertinis turas tęsis kitose Europos salėse.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius