Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 15

Ant Tauro kalno Vilniuje siūloma statyti Nacionalinę koncertų salę

Ant Tauro kalno Vilniuje siūloma statyti Nacionalinę koncertų salę, kuri galėtų tapti garsiausių pasaulio muzikų bei menininkų koncertų vieta.
Tauro kalnas.
Tauro kalnas. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Šis pasiūlymas pristatytas pirmadienio vakarą per susitikimą Signatarų namuose, pranešė Kultūros ministerija. Jį pateikė iniciatyvinės projekto grupės „Tautos namų santaros“ nariai.

Anot jų, Lietuvai reikalinga ne mažiau nei 1500 vietų turinti koncertų salė su gera akustika.

„Šiandien į Lietuvą neatvyksta garsiausi pasaulio simfoniniai orkestrai ir atlikėjai, nes neturime nė vienos koncertų salės, kurioje būtų tinkama akustika. Lietuvą pasaulis pažįsta, kaip aukštos kultūros šalį, auginančią kultūros profesionalus, tačiau stebisi, kad mes iki šiol neturime galimybių priimti aukštosios kultūros. Šiandien mums reikia nuspręsti, ar liekame kultūros periferijoje, kurią aplenkia profesionalioji kultūra, ar kuriame infrastruktūrą, galinčią mus paversti lygiaverčiais ar dar geresniais profesionalios kultūros kontekste“, - pranešime spaudai tegė kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Jo teigimu, Kultūros ministerija yra gavusi kelis pasiūlymus dėl Nacionalinės koncertų salės ir svarsto galimybes jai atsirasti keliose vietose.

Pasak architekto Leonardo Vaičio, Nacionalinė koncertų salė taptų ašimi, jungiančia miesto kultūrines zonas, taptų vienu lankomiausių objektų ir suteiktų miestui naują veidą. Architektas pateikė Latvijos, Islandijos, Vokietijos ir kitų šalių koncertų salių pavyzdžius. Pasak jo, Latvija net ir sunkmečiu investavo lėšas į Nacionalinės koncertų salės statybas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius