Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 02

Auksinis Lilijos Gubaidulinos balsas grįžta į Šv. Kotrynos bažnyčios sceną

Po įspūdingos pergalės konkurse „Triumfo arka” Auksinio Lietuvos balso titulą laimėjusios solistės Lilijos Gubaidulinos koncertų tenka gerokai palaukti. Atlikėjos koncertų grafikas nepaprastai įtemptas, tad nepraleiskite progos ją išgirsti lapkričio 3 d. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje. Čia, talkinant Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kameriniam orkestrui, solistė atliks žymiausias arijas iš garsiausių pasaulio operų.
Lilija Gubaidulina
Lilija Gubaidulina / Organizatorių nuotr.

Nenuostabu, kad užburiančio balso savininkė šiuo metu laukiama ne vienoje ir ne tik Lietuvos scenoje. Metams į priekį užpildytas koncertų kalendorius – dar vienas įrodymas, kad tikras talentas vertinamas visame pasaulyje. Nors sakoma, kad likimo vingiai painūs ir jų mums neatspėti, vis tik dainininkės gerbėjai, atidžiai sekantys jos karjerą, puikią profesinę ateitį jai pranašavo dar studijų Archangelske ir Tatarstane metais.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad meilės į Lietuvą atviliota ir čia gyventi pasilikusi operos dainininkė ne kartą yra sakiusi, jog dėl reikšmingos idėjos ji sutiktų dainuoti net stovėdama ant galvos. Tačiau klausantis L.Gubaidulinos tampa visiškai aišku, kad tikroms vertybėms jokie specialieji efektai nereikalingi. Atlikėja taip pat neslepia vertinanti klasikinius operos pastatymus, o savo klausytojui norinti įsiminti perteikiamu kūriniu, bet ne ekstravagantišku elgesiu scenoje. Ir, atrodo, jai tai puikiai sekasi.

Taigi vertinančius tikrą nuoširdumą, muzikalumą ir pasiruošusius ypatingam muzikiniam išgyvenimui, L.Gubaidulina ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, diriguojamas prof. Donato Katkaus, laukia jau lapkričio 3 d. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius