Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 06

Balkonas Kauno centre tapo ir šokių aikštele, ir scena

Kauniečiai nenustoja stebinti savo kūrybingumu, energija ir idėjomis. Ketvirtadienį Kauno senamiestyje „išdygo“ salsos ritmų prisodrintas „Muzikinis balkonas“. Priešais istorinę prezidentūrą įsikūrusi nekilnojamo turto vystymo kompanija nuosavą balkonėlį pavertė stulbinančia scena. Čia iš gėlėmis ir kompaktiniais diskais dekoruoto balkono kiekvieną birželio ketvirtadienį sklis įvairi muzika, miestelėnus džiugins šokių programos.
Balkonas tapo ir šokių aikštele, ir scena
Balkonas tapo ir šokių aikštele, ir scena

Pirmojo renginio metu visa gatvė alsavo salsos ritmu. Iš muzikinio balkono sklindant salsos ritmams, profesionalus šokių studijos „Me Gusta“ mokytojas Haroldas praeivius kvietė išmokti kubietiškos ir LA salsos žingsnelių. Kauniečiai itin noriai įsitraukė į nuotaikingą raginimą ir sparčiai išmoko lengvų temperamentingojo šokio žingsnelių.

Kai matai, kaip gatvėje žmonės sustoja ir ima šypsotis, pradeda šokti, fotografuoti, bendrauti, supranti, kokią didelę prasmę turi tokios socialinės iniciatyvos.

„Naujasis Kauno šūkis – „Kaunas dalinasi“ ir mus įkvėpė aktyviai prisidėti prie gražesnio ir laimingesnio gyvenimo kūrimo.

Juk esame gyvenamosios aplinkos kūrėjai ir mums išties svarbu, kaip jaučiasi žmogus. Kai matai, kaip gatvėje žmonės sustoja ir ima šypsotis, pradeda šokti, fotografuoti, bendrauti, supranti, kokią didelę prasmę turi tokios socialinės iniciatyvos, – sakė renginio iniciatorė,  nekilnojamo turto vystymo „Nuova“ įmonių grupės valdybos narė Liuda Znaidauskienė. – Padarėme tiek nedaug! Pasitelkę kruopelę kūrybiškumo ir į pagalbą pasikvietę jaunus iniciatyvius žmones sukūrėme energijos ir geros nuotaikos užtaisą visai ateinančiai savaitei. Tikrai nesustosime, turime daug gražių idėjų, kaip paįvairinti Kauno miesto gyvenimą.“

„FoxLoMotion“ nuotr./Linas Adomaitis
„FoxLoMotion“ nuotr./Linas Adomaitis

Kaunietis, muzikantas Linas Adomaitis taip pat entuziastingai pritaria tokioms iniciatyvoms.

„Ne kartą esu pats dalyvavęs panašiuose projektuose. Itin smagu groti tropiniuose kraštuose, kur kitoks klimatas, naktys šiltos. Ten įvairios muzikinės improvizacijos gali tęstis iki pat paryčių. Visada į tokius neformalius muzikavimus žiūriu teigiamai, nesvarbu, ar tai būtų balkonas, ar terasa, ar koks nors svečių namų kiemas. Tačiau netradicinėse erdvėse grojančių atlikėjų pasirodymai privalo būti profesionalūs, kūrybiški ir charizmatiški. Juk muzika yra menas! Žinau, kad Londone gatvės muzikantams suteikiami specialūs leidimai, todėl ten gatvėse išgirsi tik gerą muziką. Manau, kad tai – labai svarbu“, – kalbėjo atlikėjas.

Visada į tokius neformalius muzikavimus žiūriu teigiamai, nesvarbu, ar tai būtų balkonas, ar terasa, ar koks nors svečių namų kiemas.

Kitą ketvirtadienį, birželio 12 d., nuo 19 val. savo stipriu balsu ir melodingomis dainomis džiugins televizijos projekte „Lietuvos balsas“ dalyvavusi Kristina Kurtinaitė (Kristi), o birželio 19 d. – ritmingoji Aistė Tomkevičiūtė (AiStay).

Paskutinis birželio ketvirtadienis, kaip ir pirmasis, bus skirtas salsos ritmams ir pamokoms. Pasibaigus pamokoms, naujai iškepti šokėjai galės linksmai praktikuotis ir tobulinti išmoktus salsos judesius.
Norintieji tik pasėdėti ir paganyti akis galės šalia esančioje „Parko galerijoje“ išsinuomoti „Nuovos“ pledą ir jaukiai įsitaisyti prezidentūros parke.

„Muzikinio balkono“ programa:

Birželio 12 d. 19–21 val.
Kristi gyvai
Šiek tiek romantikos ir gyvo garso jūsų širdyse! Visus, norinčius pasiklausyti gyvos muzikos ir atsipalaidavus pasimėgauti lengvu vasaros vėjeliu, kviečiame pasiklausyti itin talentingos Kristinos atliekamų dainų. Pažadame, kad jos balsui abejingų neliks!

Birželio 19 d. 19–21 val.
AiStay gyvai
Gatvę užlies ritmingos muzikos garsai. Šios atlikėjos muzikai atsispirti neįmanoma. Kūnai ims judėti savaime, o galvoje ilgam įstrigs įsimintinos dainų melodijos.

Birželio 26 d. 19–21 val.
Gatvė alsuos Salsos ritmu!
Specialiai atrinkti ir paruošti salsos ritmai privers ne tik sustoti ir įsiklausyti, bet ir pajudinti klubus  bei plačiai nusišypsoti. Visus norinčius nuotaikingai praleisti laiką kviečiame apsilankyti „Salsa evening“ renginyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius