-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 17

Renginių apžvalga: apie darkwave genijus „She Past Away“

Sausakimša salė, plojimai ir prašymai pakartoti – alternatyviojoje scenoje turėjome tamsių audiovizualizacijų simbiozės, hipnotizuojančių ritmų ir vieningo atlikėjų ir auditorijos ryšio fenomeną. Jungiantys tokias grupes kaip The Cure, Joy Division ir Sisters of Mercy, į kitas dimensijas nukeliantys turkai abejingų nepaliko – Sausio 13 dieną Vilniuje savo koncertinį turą po Europą pradėjo „She Past Away“.
Koncerto „She Past Away“ Vilniuje akimirkos / Ryčio Šeškaičio nuotr.
Koncerto „She Past Away“ Vilniuje akimirkos / Ryčio Šeškaičio nuotr.
Temos: 2 Genijus Muzika

Grojantys intensyvų dark wave ir savo šaknis siejantys su post punk ir ankstyvąja 80-ųjų muzika, du vyrai iš Turkijos pirmą kartą lankėsi Lietuvoje. Jų muzikoje susijungia šiuolaikinė melancholija ir balsai, kylantys iš žemės gelmių.

Aktyviai ant scenos lipti vokalistas Volkanas Caneris ir bosistas İdrisas Akbulutas pradėjo 2009-aisiais. Subliminalios žinutės ar gyvenimiškos istorijos grupės pavadinime neturintys, turkai jo paskirtį aiškina, kad „Past“ vietoje „Passed“ buvo neapibrėžčiai, šalčiui išreikšti.

Muziką šis duetas kuria savo vidiniam pasauliui atvaizduoti, o dainavimas gimtąja kalba prideda fenomenalaus skambesio. Prancūzijos mados grandai Christian Dior jų muziką panaudojo savo 2016-ų metų pavasario kolekcijos pristatymui.

VIDEO: She Past Away - Katarsis (Official Video)

Šis post-punk duetas išgarsėjo debiutiniu albumu („Belirdi Gece“, 2012), o 2015-aisiais pasirodė antrasis („Narin Yalnızlık“). 2015-aisiais grupę paliko İdrisas Akbulutas, kurį pakeitė sintezatorių asas Dorukas Öztürkcanas.

Šie Turkijos gotai negali būti lyginami su niekuo kitu, net iš senųjų darkwave šlovės metų. „She Past Away“ sugebėjo neįmanomą – prasibrauki iki pasąmonės gelmių ir užvaldyti jas misticizmu bei ritmika.

„Suru.lt live“ renginyje prieš koncertą žiūrovus apšildė jaunieji vilniečiai „Pindrops“ ir kompiuterizuoto vokalo bei synth-pop scenos poetai „Solo Ansamblis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius