-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 13

Domanto Razausko dainų albumo ir poezijos knygos gimtadienio proga – įspūdingas koncertas

Sausio 20 d. 19 val. „Keistuolių“ teatre vyks gerbėjų ilgai laukto Domanto Razausko dainų albumo „Lietaus kambarys“ ir eilėraščių knygos „Takas į tylą“ pristatymas. Koncerto metu skambės Domanto eilės, palydimos muzikinėmis improvizacijomis ir specialiai koncertui ruošta animacija, dainos patekusios į albumą, ir dainos, kurių ten nėra. Gyvus paveikslus kurs specialiai ruošiama šviesų programa.
Domantas Razauskas
Domantas Razauskas / Organizatorių nuotr.

Knygos ir albumo pristatymas ne atsitiktinai vyks „Keistuolių“ teatre. Koncertui parengta speciali šviesos programa gali būti parodyta tik teatre. Pasak Domanto, tai bus „vaizdiškai organizuotas teatrinis koncertas“, o naujovėms atviras „Keistuolių“ teatras mielai sutiko įsileisti šį renginį į savo sceną. Tai, ką išgirs į koncertą susirinkusi publika, bus tolokai nuo dainuojamosios poezijos, su kuria linkstama sieti Domantą. Mat eilių jis nedainuoja, o dainų neskaito.

Koncerte gros šešiese: Domantas Razauskas (gitaros, balsai, eilės), Saulius Petreikis-Semas (pučiamieji, garsai, balsai), Audrius Pazniokas (klavišiniai, akordeonas), Donatas Petreikis (solinė gitara, saksofonas), Paulius Rukas (bosinė gitara), Vytis Vainilaitis (perkusija, mušamieji). Animaciją ir vaizdo projekcijas kūrė Virgis Malčius, šviesų muzikos autorius – Darius Malinauskas.

Domanto Razausko grupė – koncertinis reiškinys. Galbūt todėl tik dabar jiems pavyko įrašyti pirmą savo studinį albumą „Lietaus kambarys“. Jį su Domanto eilėraščių knyga maloniai pasiūlė išleisti leidykla „Baltos lankos“. Ir albumas, ir knyga – kiek neįprasti. „Norėjome sukurti kuo autentiškiau skambantį dainų albumą, todėl atsisakėme sterilaus įrašų studijos garso. Dauguma įrašų daryti namų erdvėje, pavyzdžiui, akordeono partiją įrašėjome miegamajame, o vonios kambaryje – įvairius garsus“, – pasakoja Domantas.

Pasak dainų autoriaus, kai kuriuos pašalinius garselius jie įraše paliko tyčia – taip gražiau ir skambesys artimesnis natūraliam, koncertiniam. Domanto ir draugų grojimo stilių pažįstančios publikos tai neturėtų stebinti – kompanija garsėja pomėgiu eksperimentuoti įvairiausiais garsais ir instrumentais.

Knyga „Takas į tylą“ skaitytojus turėtų pradžiuginti ne tik turiniu, bet ir unikaliu apipavidalinimu, kurį sukūrė „Baltų lankų“ dizaineris Zigmas Butautis.

„Tai pirma ir paskutinė mano eilėraščių knyga, – juokauja Domantas. – Eilėraščiai gimsta taip retai. Viskas, ką sukuriu, dažniausiai virsta dainomis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius