Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 02

Dominikonų vienuoliai kviečia atgailai ar dovanai pirkti Vilniui varpus

Jau dvejus metus gyva dominikonų vienuolių iniciatyva Šv. Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios bokšte įrengti unikalų muzikos instrumentą – karilioną (įvairaus dydžio varpų komplektą).
Karilionas
Karilionas / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Varpų muzika turėtų suteikti gyvybės Lukiškių aikštei ir visam Vilniui, tapti vilniečių ir turistų traukos objektu bei pagerbti kritusių už Lietuvos laisvę atminimą. Šv.Jokūbo kariliono projektas jau parengtas, gauti visi reikalingi leidimai, tačiau gražios idėjos įgyvendinimą stabdo lėšų trūkumas.

„Kol kas mes esame surinkę 32 tūkstantėlius... Čia tik kapeikos – mums reikia 4 milijonų litų, – aiškino dominikonas brolis Paulius Rudinskas. – Į šią sumą įeina ne tik varpai, kurie bus gaminami Olandijoje, bet ir bokšto rekonstrukcijos bei įrengimo darbai.“

Vis dėlto vienuoliai nepraranda vilties ne tiek sau, kiek Vilniui padovanoti karilioną – pagal projektą jis turėtų būti didesnis (penkių oktavų, 61 varpo), nei turi Klaipėda ir Kaunas. Broliai yra padavę paraiškas finansavimui užsienyje, kalbėję su įtakingais asmenimis, projektą remia ir pats lėšas jam renka, anot brolio Pauliaus, „net vienos valstybės princas“. Dominikonai tikisi, kad galimybe padovanoti artimam žmogui varpą ar juo atpirkti savo nusižengimus susidomės ir Lietuvos žmonės.

„Kai tuokiame poras, matome, kokie pinigai skiriami šventei, dovanoms, gėlėms – o galbūt geriausia dovana porai būtų varpas, kuris mūsų bažnyčios bokšte skambės 300-400 metų... – mintimis dalijosi brolius Paulius. – Taip pat varpai gali tapti atgailos ženklu. Kiek yra žmonių, pridariusių visokių šunybių – varpas kaip žmogaus sąžinės balsas galėtų skambėdamas šauktis Dievo ir prašyti dovanoti kaltes. O galbūt kas nors tiesiog norėtų padovanoti dovaną Vilniui ir taip prisidėti prie grožio mieste kūrimo. Tai yra tiesiog metalas, bet jį galima visaip įprasminti.“

Vienas varpas, priklausomai nuo jo dydžio, kainuoja nuo 9455 iki 487 995 litų. Daugiau informacijos www.dominikonai.org.

Duomenys, norintiems paaukoti Vilniaus karilionui:

Šv. Jokūbo kariliono paramos fonas

į/k 302294557

AB SEB bankas

Banko kodas 70440

SWIFT kodas: CBVILT2X

a.s.: LT107044060006705528

Vasario 16-osios g;, 10, LT-01107 VILNIUS

e.p.:jokubokarilionas@gmail.com

Tel. nr.: 8 (5) 52124611

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius