-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 17

Edgaras Montvidas: grįžti į „Bohemą“ – tarsi susitikti su buvusiais klasės draugais

Gruodžio mėnesį į Vilniaus kongresų rūmų sceną bohemiečiai kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru grąžina legendinę Dž.Pučinio „Bohemą“. Praėjus ketveriems metams nuo operos premjeros, Rudolfo vaidmenį joje vėl atliks solistas Edgaras Montvidas.
Edgaras Montvidas
Edgaras Montvidas / D.Matvejevo nuotr.

„Bohemos“ kūrėjai žada ir dar vieną staigmeną – operoje debiutuos ir Rudolfo partiją keisdamasis su E. Montvidu dainuos solistas Edmundas Seilius.

2006 m. režisierės Dalios Ibelhauptaitės, dirigento Gintaro Rinkevičiaus ir kostiumų dailininko Juozo Statkevičiaus pastatyta „Bohema“, davusi vardą bohemiečiams, buvo pirmasis trupės žingsnis, įsitvirtinant Lietuvos operos scenoje.

„Kai statėme „Bohemą“, visi sunkiai dirbome ir net neįsivaizdavome, kad dalyvaujame istoriniame įvykyje. Kartu mes sukūrėme unikalų reiškinį Lietuvoje – teatrą, kuris daugeliui mūsų tapo namais“, – sako E. Montvidas, gyvenantis Londone ir nuolatos dainuojantis žymiausiose Europos operos teatruose bei koncertų salėse.

Jis sako, kad tuomet svarbus vaidmuo „Bohemoje“ jam buvo didžiulis iššūkis ir kėlė jaudulį, o kartu padėjo geriau pažinti Dž. Pučinio pasaulį, kuriuo solistas labai žavisi.

„Tie ketveri metai buvo labai turtingi – kiekvieni jų padovanojo žiūrovams dar po vieną spektaklį, o bohemiečiai galutinai įsitvirtino Lietuvos meno erdvėje stebindami ir intriguodami žiūrovus. Dabar scenos kryžiai ir nesibaigiantys visų bohemiečių pasirodymai užsienio scenose tapo kasdienybe“, – pasakoja E. Montvidas.

Jo teigimu, nuolat keliaujantiems bohemiečiams sudėtinga susirinkti į vieną vietą, dažniau tenka bendrauti kompiuteriu. „Todėl „Bohema“ bus tarsi susitikimas su senais klasės draugais. Labai džiaugiuosi, kad galėsime vėl išgyventi prieš ketverius metus patirtus įspūdžius“, – kalbėjo solistas.

E. Montvidas spektakliuose pasirodys gruodžio 15 ir 18 d., E. Seilius – gruodžio 16 d. Operoje taip pat dainuos ištikimiausi bohemiečiai – Asmik Grigorian, Joana Gedmintaitė, Laimonas Pautienius, Dainius Stumbras, Egidijus Dauskurdis, Arūnas Malikėnas.

Gruodžio 15, 16 ir 18 dienomis vyksiantys „Bohemos“ spektakliai bus vieninteliai šį sezoną. Bilietus į spektaklius platina Bilietai.lt.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius