Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 14

Šiauliuose išrinkti festivalio-konkurso „Daina.LT 2014“ geriausieji

Šiaulių universiteto gimnazija jau trečią kartą organizuotas respublikinį moksleivių ir studentų muzikos ir audiovizualinio meno festivalį-konkursą „Daina.LT 2014“. Renginys skirtas lietuvių liaudies dainos populiarinimui.
Kadras iš klipo „Stinta pūkis“
Kadras iš klipo „Stinta pūkis“

Šiemetiniame respublikiniame festivalyje-konkurse dalyvavo 20 dalyvių ne tik iš Šiaulių miesto. Kon­kur­sui, skir­tam lie­tu­vių liau­dies dai­nos vi­zua­li­za­ci­jai, sa­vo kū­ri­nius pa­tei­kė Vilniaus, Kauno, Joniškio, Naujosios  Akmenės, Šeduvos, Panevėžio rajono, Neringos, Zarasų, Šiaulių švie­ti­mo įstaigų ko­man­dos.

Renginį atidarė ir dalyvius pasveikino Šiaulių universiteto gimnazijos mišrus choras POCO, kviesdamas šventę pradėti tradicine lietuvių liaudies daina.

Į antrąjį etapą pateko tik penkiolika darbų. Iš jų komisija atrinko geriausius. Komisiją sudarė jos pirmininkė Lietuvos teatro ir kino aktorė, teatro ir muzikos pedagogė Ilona Balsytė bei nariai: humanitarinių mokslų daktarė, etnomuzikologė Loreta Sungailienė, fotomenininkas,  Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Gediminas  Beržinis,   filmų kūrėjas, Lietuvos kino mėgėjų sąjungos narys Viktoras Gundajevas,  Šiaulių universiteto gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė, vadovėlių autorė Vida Marcišauskaitė bei atlikėjas, Šiaulių universiteto gimnazijos muzikos mokytojas ekspertas, modernizuoto folkloro kūrėjas grupės „Kitava“ prodiuseris Kęstutis Stoškus 

Grand Prix laimėjo Šiaulių Didždvario gimnazijos mokinys Andrejus Kostarevas su darbu „Saulele, Motule“ (vadovė Ksavera Mankuvienė).

VIDEO: Saulelė Motulė - Daina.LT 2014

Nominacija „Jaučiu liaudies dainą“ skirta Šiaulių Janonio gimnazijos mokiniui Arnui Pigulevičiui (vadovė Inga Valaitienė).

VIDEO: Žalvarinis- Stinta pūkis

Nominacija „Matau liaudies dainą“ skirta Šiaulių Simono Daukanto gimnazistėms Dainorai Laimai Valiūtei ir Inesai Dagytei (vadovai Vilma Ušinskienė ir Andrius Bukis),.

VIDEO: Darbas konkursui Daina.lt - „Teka šviesi saulelė“

Nominacija „Girdžiu liaudies dainą“ atiteko Kauno Juozo Grušo vidurinės mokyklos mokinėms Gabijai Pamakštytei ir Vakarei Simanaitytei (vadovai Aušra Lavickienė, Artūras Sinkevičius, Rasa Klingaitė).

VIDEO: Liaudies daina „Oi, ant dvarelio, oi ant didžiojo“

Internetinio balsavimo nominantu tapo Šeduvos gimnazijos mokinys Mindaugas Karalius, o salės žiūrovai savo palankumą ir susižavėjimą atidavė Zarasų „Ažuolo“ gimnazijos darbui, kurio autorės – Greta Šepliakovaitė ir Oskaras Abramavičius (vadovas – Gražvydas Gasperavičius).

VIDEO: „O jau mano mielas“ Gretos Šepliakovaitės muzikinis klipas Daina.lt konkursas

Žiūrovų simpatijų nominacija B grupėje (studentai) Grand Prix (jaučiu-matau-girdžiu) pelnė Šiaulių universiteto studentės Guoda Mazrimaitė  ir Sigutė Vaičiulytė su šaunia savo kūrybine grupe.

VIDEO: KITAVA - Sakalėlis

Naujovė Daina.LT festivalyje – nominacija autorinio garso takelio autoriams. Šiuo apdovanojimu siekiama skatinti naudoti tik savo (ne profesionalų) autorinius garso takelius.

VIDEO: Choras „Poco“- „Žaliam berže“| Šiaulių universiteto gimnazija | Daina.LT 2014

Šiais metais tokių buvo net 5. Šią nominaciją gavo Šiaulių universiteto gimnazijos gimnazistės Giedrė Kvietkutė ir Olivija Kaunaitė su darbu „Žaliam berže“ (vadovės Rasa Stoškuvienė ir Dijana Vaivadienė).

Grupės „Kitava“ archyvo nuotr./Rasa Stoškuvienė
Grupės „Kitava“ archyvo nuotr./Rasa Stoškuvienė

Pasak organizatorės Rasos Stoškuvienės, smagu, kad su  kiekvienais metais daugėja darbų su pačių moksleivių įdainuotais garso takeliais: „Tokiu būdų į kūrybinį procesą įtraukiama vis daugiau aplinkinių: mokyklos bendruomenė, draugai, tėvai, seneliai. Vieni vaidina, kiti ieško filmavimui tinkamų vietų, rūbų artistams, šukuoja... kai kam tenka tiesiog vairuotoju pabūti. O žinant tikrąją liaudies dainos priedermę – susieiti, pabūti būryje – organizatoriai džiaugiasi, kad liaudies daina ir šiandien puikiai atlieka savo paskirtį – sukviečia bendram darbui ir bendrai šventei.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius