Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 09

Festivalyje „Kilkim žaibu“ – viena ryškiausių Norvegijos juodojo metalo superžvaigždžių

Norvegijos juodojo metalo dievai – grupė „Immortal“ – yra, kaip ir sufleruoja pavadinimas, nemirtingi. Grupės gyvasčiai grėsmę kėlė ir sveikatos problemos, ir vidiniai konfliktai.
„Abbath“
„Abbath“ / Organizatorių nuotr.

Vienas tokių konfliktų iš tiesų buvo beveik mirtinas – išsiskyrė pagrindinių grupės narių keliai. Bet tik beveik. Vienas iš grupės steigėjų – Demonazas – liko su „Immortal“ pavadinimu, o kitas steigėjas, Abbathas, pradėjo naują kūrybinį kelią su grupe „Abbath“. Tad nemirtingumas ne tik išsaugotas, bet ir sutvirtintas „atsipumpuravusio“ kolektyvo.

Aktyviausias „Immortal“ narys Abbath toliau tęsia kūrybinę veiklą, šalia dar kelių asmeninių metalo projektų įkūria ir pagrindinę savo grupę „Abbath“, kuri pradėjo kurti naują šlovę su ne ką menkesnių žvaigždžių kolektyvu – „Gorgoroth“, „Mayhem“ ir „God Seed“ nariais.

„Immortal“ gimė 1990 metais, Norvegijos mieste Bergene. Grupę įkūrė du jauni metalistai Abbathas ir Demonazas. Per savo gyvavimo laikotarpį „Immortal“ pasiekė stulbinančią šlovę. Grupė išleido 8 albumus, surengė pirmąsias black metalo gastroles kartu su „Blasphemy“ ir „Rotting Christ“, grojo daugybėje metalo festivalių ir koncertų kone visoje planetoje. Maža to, grupės „Immortal“ pavadinimas daugelio didžiausių metalo festivalių, taip pat legendinio „Wacken“, plakatuose buvo užrašytas pačiomis didžiausiomis, tik garbingiausioms metalistų šutvėms skirtomis raidėmis! Tai – įvertinimas, kuriuo gali pasigirti labai nedaug metalo grupių, o juodojo metalo atstovams šis įvertinimas apskritai yra retenybė.

Organizatorių nuotr./„Abbath“
Organizatorių nuotr./„Abbath“

Ir nors „Immortal“ Baltijos šalyse dar nesame matę, nemirtingųjų persikūnijimas „Abbath“ projekto pavidalu sugrąžino ilgai brandintą svajonę atsigabenti šiuos šiaurės tamsos sūnus, pasidabinusius turbūt labiausiai pasaulyje žinomu „corpsepaintu“ į Lietuvą – ši grupė gros liepos 1 d. Lūkšto ežero pakrantėje vyksiančiame festivalyje „Kilkim žaibu“.

Norvegijos metalo scenos grietinėlę nusigriebusio „Abbath“ kolektyvo kūriniuose puikiai atsiskleidžia juodojo speigo žvėrį išlaisvinusio Abbatho (tikrasis vardas Olve Eikemo) muzikinis genialumas bei noras tobulėti ir visuomet eiti tik į priekį. Tokia ir muzika – originali, dinamiška, veržli, tačiau tuo pačiu perteikia ir metalinį negailestingumą ir šaltumą. Debiutiniame albume „Abbath“, išleistame 2016m., Abbathas eksperimentuoja, klasikinį nuožmų juodąjį metalą papildydamas naujais ir netikėtais elementais. „Abbath“ koncertai – tai jausmas, jog niekas tavęs negali sustabdyti, o melodijos – lyg vestų į pergalingą mūšį.

Dabar Abbatho kūryba liepsnoja kaip niekada. „Abbath“ į juodojo metalo elitą nuo pat debiuto įsilieja kaip tikra metalo ikona ir diktuoja žanro taisykles su ašmenų aštrumo rifais ir didingais black metalo himnais. Be abejonės, festivalyje „Kilkim žaibu“ norvegai užims aukščiausią programos poziciją. Grupės pasirodymo didesnę repertuaro dalį sudarys kūriniai iš „Immortal“ periodo, bus kūriniai iš „I“ projekto ir žinoma aštriausi himnai iš albumo „Abbath“. Ir labai gali būti, kad turėdamas puikų humoro jausmą Abbath'as neapsieis ir be siurprizų...

Ar galėtum sau leisti nepamatyti tokio išskirtinio reginio?

Užsisakyk bilietą jau dabar, nes bilietai dar tikrai brangs ne vieną kartą!

Bilietus rasite ČIA.

Daugiau informacijos – ČIA.

VIDEO: Abbath - Winterbane (Official Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius