Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 20

Gintaras Rinkevičius: „Džiaugiuosi, kad žmonėms dar reikia gyvos klasikinės muzikos“

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO) pradeda 24-ąjį sezoną, kuriame iki Naujųjų metų sugros 19 skirtingų koncertų, patenkinsiančių įvairios publikos skonį. Žiūrovai taip pat išvys operas, kurias Vilniaus Kongresų rūmuose tradiciškai pristatys visi „Bohemiečiai“.
LVSO sezono pristatymas
Gintaras Rinkevičius / Luko Balandžio nuotr.

„Džiaugiuosi, kad Lietuvos žmonėms dar reikia klasikinės gyvos muzikos, jie eina į koncertus, kur skamba tikra muzika – ne iš televizijos ekrano. Visi jautrios sielos žmonės, matydami, kaip vibruoja dainininkų stygos ir sielos, nelieka abejingi – tai visada veikia dvasinę harmoniją ir pusiausvyrą, – tikino dirigentas Gintaras Rinkevičius. – Žiūrovai išgirs labai įdomius koncertus su Petru Vyšniausku, Davidu Geringu, festivalio „Gaida“ baigiamąjį koncertą, su simfoniniu orkestru koncertuojantį „Tele bim-bam“ kolektyvą, šventinius naujametinius koncertus, skambės ir daug šiuolaikinės lietuviškos muzikos.“

Naująjį sezoną rugsėjo 28 d., penktadienį, pradės „Sezono pradžios koncertas“, kuriame solistai Vaidas Vyšniaukas ir Jovita Vaškevičiūtė kartu su LVSO atliks Frantzo Schuberto Simfoniją Nr. 8 „Nebaigtoji“ ir Gustavo Mahlerio „Dainą apie žemę“.

Luko Balandžio nuotr./LVSO sezono pristatymas
Luko Balandžio nuotr./LVSO sezono pristatymas

„Tai – labai sudėtingas, bet kartu trapus ir didingas kūrinys, kuris reikalauja, kad vokalistas viską išgyventų emociškai“, – tikino mecosopranas J.Vaškevičiūtė.

„Gavęs pasiūlymą dainuoti G.Mahlerį, labai apsidžiaugiau, nors nėra paprasta perteikti kūrinio atmosferą, filosofiją, kuri kalba apie žmogaus egzistenciją. Mūsų tikslas – kad klausytojas susimąstytų apie savo būtį“, – aiškino tenoras V.Vyšniauskas.

Kartu su „Bohemiečiais“ LVSO žiūrovus pakvies į operas „Manon Lesko“ ir „Oneginas“, o prieš Kalėdas pristatys teatralizuotą koncertą „Lakštingalos vėl sugrįžta“ su atnaujinta programa.

„Šis orkestras yra unikalus, labai profesionalus ir turintis vidinės laisvės kolektyvas, nes jis geba groti ne tik visą simfoninę programą, bet ir operos pastatymus, – pagyrimų negailėjo režisierė Dalia Ibelhauptaitė. – Ir šį sezoną rodysime savo operas, būtinai pristatysime ir premjerą. Kuo daugiau idėjų įgyvendinsime – tuo labiau nugalės Lietuvos žiūrovas, nes jis turės didesnę pasirinkimo įvairovę – o tai labai svarbu, kad kultūra nepasiduotų.“

Luko Balandžio nuotr./Dalia Ibelhauptaitė
Luko Balandžio nuotr./Dalia Ibelhauptaitė

Spalio 9 d. Kongresų rūmuose po keliasdešimties metų pertraukos viešės Novosibirsko akademinis simfoninis orkestras, kurio meno vadovu ir vyriausiuoju dirigentu jau kelerius metus dirba G.Rinkevičius.

„Mes stengiamės groti kuo daugiau įvairesnės muzikos ir kad ta muzika būtų įdomi man kaip dirigentui, simfoninio orkestro muzikantams ir publikai, tačiau stengiantis per daug nepataikauti jos skoniui. Žinoma, mes esame priklausomo nuo publikos, tačiau tuo pačiu stengiamės po truputį formuoti jos skonį. Mes privalome prisiminti geriausius lietuviškus ir klasikinius kūrinius, nors žinome, kad jei grotume tik operetes ir miuziklus, žiūrovų ateitų daugiau, – atvirai mintimis dalijosi LVSO meno vadovas. – Tačiau aš labai džiaugiuosi, kad mūsų orkestras darosi profesionalesnis ir mes jau galime nebebijoti atlikti labai sudėtingų kūrinių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius