Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 30

„Gitaros fiestoje – 2013“ – muzikos stilių įvairovė ir žymiausi Lietuvos meistrai

Gegužės 8 d. Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, kultūros ir meno projektų asociacija „G&T Promotion“ rengia kasmetį, didelio publikos dėmesio ir puikių profesionalų atsiliepimų sulaukusį renginį „Gitaros fiesta – 2013“.
Marius Zableckas
Marius Zableckas / "Gitaros fiestos" organizatorių nuotr.

Koncerte dalyvaus žymiausi įvairiems gitaros muzikos stiliams atstovaujantys Lietuvos meistrai-profesionalai – solistai ir ansambliai, aktyviai propaguojantys gitaros meną Lietuvoje ir užsienyje. Dainuojamąją poeziją atstovaus Gediminas ir Ainis Storpirščiai, bliuzą – Virgilijus Jutas, flamenko – Marius Zableckas, Lotynų Amerikos kompozicijas – Maksimas Cukeris, klasiką ir džiazą – Tadas Umbrasas, Valdemaras Mikuckis, Arturas Chalikovas ir Andrius Murencevas, ispanų ir lietuvių kompozitorių kūrinius atliks Algimantas Pauliukevičius ir Darius Gedvilas.

„Pastarąjį dešimtmetį gitarai tapus vienu iš populiariausių instrumentu pasaulyje, taip pat ir mūsų šalyje, Lietuvos visuomenė iš naujo atrado šį didelių techninių galimybių ir plataus tembro atspalvių diapazono instrumentą, – sako Gintaras Kamsiukas, asociacijos „G&T Promotion“ valdybos pirmininkas. – Gitara puikiai tinka tiek sentimentaliai ir romantiškai, tiek veržliai ir aistringai muzikai, tiek moderniesiems, tiek ir klasikiniams kūriniams.“

Anot G. Kamsiuko, neabejotinai būtina, kad į Lietuvą atvyktų įvairių pasaulio šalių gitaros virtuozai, tačiau ne mažiau svarbu, kad mūsų visuomenei būtų pristatomi Lietuvos gitaros profesionalai ir jaunieji atlikėjai, kuriems reikia suteikti galimybę koncertuoti ir įvairiapusiškai tobulėti. Dėl to koncerte kartu su profesionalais scenoje pasirodys ir keli jauni atlikėjai, tarp jų – aštuonmetis Andrius Kančys – tarptautinio gitaros konkurso Kijeve laureatas.

Kultūros ir meno projektų asociacija „G&T Promotion“, vienijanti kultūros ir meno renginių organizatorius-profesionalus, turi partnerių 17 užsienio šalių. Per 14 veiklos metų „G&T Promotion“ Lietuvoje surengė daugiau kaip 120 užsienio ir Lietuvos menininkų koncertų, po keletą jaunųjų atlikėjų ir tarptautinių gitaros festivalių, labdaros projektų, daugybę seminarų ir meistriškumo kursų. Itin didelio pasisekimo sulaukė gitaros festivaliai „Gitaros pavasaris“ (1999, 2001) ir „Šiaurės pašvaistė – 2003“. Asociacijos „G&T Promotion“ kvietimu Lietuvoje viešėjo muzikantai iš Danijos, Rusijos, Čekijos, Vokietijos, Baltarusijos, Suomijos, Prancūzijos, Kipro, JAV, Izraelio, Ukrainos, Kanados, Olandijos,  Belgijos, Lenkijos, Italijos, Norvegijos ir Ispanijos.

Koncerto pradžia – 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius