Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 23

Grupė „BrassBastardz“ pradėjo bendradarbiavimą su JAV įrašų kompanija

Grupė „BrassBastardz“ pradėjo bendradarbiauti su amerikiečių įrašų kompanija „Kitchen Dip“. Nuo šiol grupės dainas iš albumų „Waiting“ ir „Synthezatorium“ bus galima nemokamai ir legaliai parsisiųsti interneto svetainėje Kitchendip.com.
Grupė „BrassBastardz“
Grupė „BrassBastardz“ / Grupės archyvo nuotr.

Ne pelno siekianti įrašų kompanija „Kitchen Dip“ nuolat ieško įvairaus žanro pripažinimo siekiančių muzikantų, dainų kūrėjų ir kompozitorių iš viso pasaulio. Susidomėjusi lietuvių grupės „BrassBastardz“ darbais kompanija pakvietė muzikantus dirbti kartu ir ieškoti gerbėjų Amerikoje.

„Nepaisant to, kad „Kitchen Dip“ yra ne pelno siekianti kompanija, matėme galimybę patekti į JAV muzikos rinką ir būti pastebėtiems už Atlanto. Džiaugiamės užsimezgusia draugyste, tikimės rasti abipusį supratimą ir sukurti kuo daugiau bendrų darbų“, – apie bendradarbiavimą kalba „BrassBastardz“ grupės nariai.

„Kitchen Dip“ veiklos pagrindas – atlikėjai, leidžiantys savo dainas „Creative Commons“ (liet. „kūrybinių bendrijų“) teisių pagrindu. Įrašų kompanijos interneto svetainėje galima nemokamai parsisiųsti ir dalintis su ja bendradarbiaujančių muzikantų kūriniais, tarp jų ir grupės „BrassBastardz“ dainomis.

„Tarp muzikos grupių darosi populiaru internete nemokamai dalinti dainas gerbėjams, tad nieko blogo tame neįžvelgiame ir mes. Nuo šiol „BrassBastardz“ gerbėjai gali nemokamai ir legaliai parsisiųsti 8 grupės dainas iš ilgai brandinto pirmojo albumo „Waiting“ ir visai šviežio, per 7 dienas įrašyto „Synthezatorium“, – teigia muzikantai.

„BrassBastardz“ grupės nariai džiaugiasi šiuo metu augančiu naujų gerbėjų skaičiumi. Dėl bendradarbiavimo su „Kitchen Dip“ grupės „Facebook“ profilyje sparčiai daugėja gerbėjų iš už Atlanto, vis dažniau apie lietuvių kūrybą parašo muzika besidomintys užsienio tinklaraštininkai.

Apie „BrassBastardz“

2002 m. įsikūrusią grupę „Brassbastardz“ sudaro saksofonininkas Alvydas Mačiulskas, trimitininkas Aurimas Rimeikis ir vokalistė Daiva Starinskaitė. Nuo grupės egzistavimo pradžios buvo išleistos 4 vinilinės plokštelės, vardinė akinių nuo saulės kolekcija. 2010-aisiais, po 8 metų darbo, pasirodė ilgai lauktas pirmasis grupės albumas „Waiting“. 2011 metais „BrassBastardz“ išleido antrąjį albumą „Synthezatorium“. Grupė yra pasirodžiusi „Tamsta Muzika“, „Satta Outside“, „B2G“ festivaliuose, apšildę tokias grupes kaip „Gotan Project“ ir „Dephazz“.

„BrassBastardz“ dainas galima parsisiųsti čia: http://kitchendip.org/brassbastardz-timeline/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius