-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 06

„Juke Train“: „Sen Svaja“ muzika iš geležinkelio

„Juke Train“ yra muzikos kanalas, skatinantis gyvus ir novatoriškus atlikėjų pasirodymus. Galvokite apie tai kaip MTV Unplugged ant bėgių. Traukinių stotys, traukinių depai ir bėgiai tarnauja kaip fonas originaliai idėjai ir pasirodymams. „Juke Train“ yra vienintelis muzikos kanalas pasaulyje, kuris transliuoja pasirodymus iš geležinkelio.
sen-svaja-lena-mori-juke-train-224
„Sen Svaja“

„Juke Train“ tikslas – suteikti originalų būdą pasiekti kontaktą tarp atlikėjo ir klausytojo, ir tai išplatinti visame pasaulyje.

Kiekvieną savaitę pristatome žinomų, ar dar tik pradedančių groti ir populiarėti atlikėjų pasirodymus. Nuo šiol kartu su 15min kviesime pakeliauti ir susipažinti su muzika ir menininkais iš viso pasaulio ir Lietuvos.

Šiandien svečiuose „Sen Svaja“ – lietuvių eksperimentinio post-folkloro grupė iš Vilniaus. Senąsias lietuvių liaudies melodijas ir sutartines grupė praturtina rytų, slaviškais ir akustinio džiazo elementais. Kuriamos muzikos žanrai varijuoja nuo eksperimentinio neofolkloro iki meditacinio atspalvio muzikos. Kuriamoje muzikoje gausu įvairių tautų folkloro motyvų.

Grupė linksta į šamanizmą, tai galima pastebėti meditacinio atspalvio kūriniuose. Nebijantys eksperimentuoti „Sen Svaja“ vis drąsiau žengia teatrališkuoju keliu, o vieną iš svarbiausių muzikanto savybių atlikėjai įvardina artistiškumą. Iš prūsų kalbos pavadinimas „sen swajjais“ reiškia „su savais“. Šia prasme sujungdami baltų bei kitų kultūrų tradicijas ir muzikinį skambesį, atlikėjai tiki, kad „savas“, yra nebūtinai vien tas, kuris yra šalia, bet ir tas „kitas“, kurį paverti savu.

VIDEO: Sen Svaja - Lena Mori - Juke Train 224

Daugiau informacijos – ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius