Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 16

Jurga išleidžia riboto tiražo kompaktinę plokštelę

Artimiausiomis dienomis muzikos parduotuvėse pasirodys ribotu tiražu išleidžiama Jurgos kompaktinė plokštelė „Prie žalio vandens“. Tai yra spalio mėnesį išleisto vinilo, kuriame sudėtos rinktinės Jurgos albumų „Aukso pieva“ ir „Instrukcija“ dainos, kompaktinis atitikmuo. Jurgos sunkiojo vinilo 180 gramų plokštelė sulaukė didelio susidomėjimo ir per du mėnesius buvo nupirkti daugiau kaip keturi penktadaliai jos tiražo.
Jurga
Jurga / Tado Stackevičiaus nuotr.

Pasak leidėjų M.P.3 agentūros, albumo „Prie žalio vandens“ pasirodymą kompaktinės plokštelės pavidalu nulėmė tiek vinilo sėkmė, tiek ir tai, kad pirmieji du Jurgos albumai „Aukso pieva“ ir „Instrukcija“ jau yra išparduoti, o gaminti naujus jų tiražus nėra numatyta.

„Kai kuriuose prekybos taškuose dar gali pasisekti rasti šiuos albumus, tačiau jų tiražai sandėliuose jau yra pasibaigę. Lentynose esantys albumai yra paskutinieji, vietoj jų netrukus pasirodys ribotu tiražu išleidžiamas šių abiejų albumų dainų rinkinys „Prie žalio vandens“, – sakė M.P.3 agentūros vadovas Vaidas Stackevičius.

Kadangi pirmiausia buvo išleista vinilo plokštelė, pasirodantis kompaktinis albumas bus stilizuotas ir atrodys kaip sumažinta vinilo plokštelė. Šiuo metu albumas dėl Europoje sutrikusio transporto yra užsilaikęs Austrijoje, tačiau tikimasi artimiausiomis dienomis jo sulaukti Lietuvoje.

Pirmieji kompaktinę plokštelę „Prie žalio vandens“ galės įsigyti koncertų lankytojai. Šį savaitgalį Jurga muzikos gerbėjus kviečia į šventinius gyvos muzikos koncertus. Nors į penktadienio koncertą Kaune ryšių istorijos muziejuje visi bilietai jau išpirkti, Jurgos pasirodymus dar galima pamatyti šeštadienį, gruodžio 18 dieną, Druskininkuose „Kolonadoje“ ir pirmadienį, gruodžio 20 dieną, Vilniuje šv. Kotrynos bažnyčioje. Šie pasirodymai taps paskutiniaisiais Jurgos koncertais šiemet ir prieš numatomą kūrybinę pertrauką.

2005 metais išleistas debiutinis Jurgos albumas „Aukso pieva“ tapo vienu populiariausiu pastarąjį dešimtmetį Lietuvoje. Šis albumas yra išpirktas platininiu tiražu – jį įsigijo 23 500 gerbėjų, prieš kelerius metus buvo pasirodęs specialus šio albumo leidimas su natomis ir akordais. 2007 metais išleista „Instrukcija“ tapo auksiniu albumu, kurį įsigijo 18 000 žmonių. Rinktinių šių albumų dainų kompaktinė plokštelė „Prie žalio vandens“ išleidžiama 2 000 vienetų tiražu. Vinilo plokštelės pagaminti 525 vienetai.

Pastaraisiais metais kritus muzikos pardavimams Jurgos išleidžiama muzika išlieka atspari rinkos tendencijoms – praėjusiais metais pasirodęs dainininkės albumas „+37° (Goal of Science)“ jau išpirktas beveik 10 000 vienetų tiražu ir pagal prieš dešimt metų Lietuvoje pradėtus taikyti kriterijus artėja prie auksinio albumo apdovanojimo, nors leidėjų įsitikinimu tokie skaičiai šiuo metu jau turėtų būti verti platininio įvertinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius