Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 28

Kaune skambės Malio ir Misisipės bliuzas

Vasarą mieste leidžiantys kauniečiai neliks be geros muzikos – birželio 28 dieną, 19 val., Kaune, Ryšių istorijos muziejuje prasideda festivalis „Gera muzika gyvai 2011“.
M.Jamesas (antras iš dešinės) Lietuvoje koncertuos kartu su Vakarų Afrikos muzikos atstovais.
M.Jamesas (antras iš dešinės) Lietuvoje koncertuos kartu su Vakarų Afrikos muzikos atstovais. / Organizatorių nuotr.

Pirmajame koncerte – Markuso Jameso ir Vakarų Afrikos muzikos meistrų koncertas. M.Jameso muzika atskleidžia turtingą Malio muziką. Tradicinę afrikiečių muziką jis jungia su JAV, Misisipės bliuzu. Būtent ši muzikinė jungtis M.Jamesui atnešė pasaulinį pripažinimą.

Etnomuzikologai teigia, kad bliuzas yra kilęs iš Malio Wassoulou ir Sonrai bendruomenių muzikinių tradicijų. Su šių bendruomenių geriausiais muzikos meistrais M.Jamesas įrašė tris albumus „Timbuktoubab“, „CalabashBlues“ ir „SnakeskinViolin“, kurie sulaukė puikaus kritikų įvertinimo.

Į Lietuvą, kur surengs koncertus Kaune ir Vilniuje, M.Jamesas atvyksta su Vakarų Afrikos muzikos meistrais, susibūrusiais į grupę „Wassonrai“. Kartu su amerikiečiu gros vienas labiausiai pripažintų Afrikos multiinstrumentalistų ir dainų autorius Tom Diakité iš Malio.

M.Jamesas ir grupės „Wassonrai“ nariai kartu yra surengę daugybę akustinių koncertų, dalyvavę šimtuose festivalių. Jie taip pat gavo apdovanojimų už dokumentinį filmą „Timbuktoubab“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius