Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2011 06 04

Kaune vyks šeštasis Lietuvos tautų festivalis „Kultūrų tiltai 2011“

Šeštadienį, 12-20 val., Kauno muzikinio teatro sodelyje ir Laisvės alėjoje vyks VI-asis Lietuvos tautų festivalis „Kultūrų tiltai“. Tai – vienas didžiausių Lietuvos kultūrinę įvairovę pristatančių renginių, kurio pagrindinis tikslas – supažindinti su Lietuvos tautinių mažumų kultūra, skatinti tautinę toleranciją ir tarpkultūrinį dialogą.
Ankstesnio festivalio akimirka.
Ankstesnio festivalio akimirka. / Kauno įvairių tautų kultūrų centro nuotr.

Jaukia aplinka ir šilta atmosfera išsiskiriantis renginys savo lankytojams kasmet pasiūlo ne tik turtingą meninę programą scenoje, bet ir pažintį su kitų tautų amatininkais kūrybinėse dirbtuvėse. Šiemet festivalyje muzikos ir šokio programas pristatys 16 devynių tautybių meno kolektyvų iš Kauno, Visagino, Klaipėdos, Trakų bei Vilniaus rajonų. Scenoje bei kūrybinėse dirbtuvėse dalyvaus beveik 300 žmonių.

Į festivalį atvyksta daug jaunimo grupių, kurios pristatys ne tik tradicinį, bet ir šiuolaikinį požiūrį į savo tautos kultūrą. Todėl žiūrovai galės pasidžiaugti folkloro studijos „Veretionce“ atliekamomis rusų liaudies dainomis, pasiklausyti liaudies instrumentų ansamblio „Treščiotki“ muzikos improvizacijų bei kartu su choru „Cantemus“ iš naujo atrasti lenkiškų melodijų žavesį. Pasiilgusiems energingesnių ritmų naujas, uždegančias programas ruošia festivalio senbuviai: Visagino totorių ansamblis „Miras“, Kauno armėnų šokių ansamblis „Hajrenik“ bei Klaipėdos baltarusių dainų ansamblis „Kupalinka“.

Festivalio pabaigai 19 val. scenoje – temperamentingos variacijos rusiško folkloro tema kartu su grupe „Prazdnik“ iš Visagino.

Kauno įvairių tautų kultūrų centro nuotr./Festivalio akimirka
Kauno įvairių tautų kultūrų centro nuotr./Festivalio akimirka

Be viso to Muzikinio teatro sodelyje visą dieną veiks kūrybinės dirbtuvės, kuriose bus eksponuojami įvairiausių tautybių menininkų darbai. Ten pat kartu su patyrusiais meistrais lankytojai galės pasimokyti rišti žolynus ir verti karoliukų papuošalus, patyrinėti senąsias rusų tapybos technikas ar pasigrožėti armėnų metalo dirbiniais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius