Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 08

Kauno miesto simfoninis orkestras pristato dovanėlę vaikams – pasaką „Alavinis kareivėlis“

Kauno miesto simfoninis orkestras iki šiol pristatęs tokius klasikinius kūrinius vaikams ir jaunimui kaip S.Prokofjevo simfoninė pasaka „Petia ir Vilkas” ar C.Saint-Sanso „Žvėrių karnavalas”, 2017 m. kartu su partneriais iš Danijos parengs ir pristatys britų kompozitoriaus Keito Amoso muzikinę pasaką „Alavinis kareivėlis”, paremtą H.K.Anderseno pasakos motyvais.
Kauno miesto simfoninis orkestras
Kauno miesto simfoninis orkestras / Organizatorių nuotr.

Kūrinys skambės edukacinių popiečių Kauno moksleiviams ir koncertų „visai šeimai” metu, kurios kovo 9 d. ir 10 d. Kauno valstybinės filharmonijos Didžiojoje salėje bus rengiamos net du kartus per dieną – 13 val. ir 14.30 val. O kovo 12 d. visas šeimas orkestras pakvies pasinerti į garsų ir vaizdų pasaulį bei turiningai praleisti popietę.

Suvokdamas vaikų edukacijos svarbą bei jos puoselėjimą, šiuo projektu orkestras ieško naujų veiklos formų, kuriomis ir toliau prisidėtų prie vaikų ugdymo, jų muzikinio skonio formavimo.

Suvokdamas vaikų edukacijos svarbą bei jos puoselėjimą, šiuo projektu orkestras ieško naujų veiklos formų, kuriomis ir toliau prisidėtų prie vaikų ugdymo, jų muzikinio skonio formavimo.

Antrą kartą rengdamas tokį projektą, orkestras identifikuoja ir atsižvelgia į šių dienų vieną iš svarbiausių problemų – menką vaikų domėjimasi literatūra bei jos kūriniais. Taip pat, šiuo projektu įgyvendina keletą projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022” tikslų: kultūros projektų vaikams prieinamumo didinimas ir plėtra, įvairių miesto bendruomenių, mokyklų, mažesnes galimybes turinčių vaikų, mikrorajonų gyventojų, įtraukimas į kultūros kūrimą ir renginius.

Projektu edukacinių koncertų ciklas „Alavinis kareivėlis” Kauno miesto simfoninis orkestras taip pat įgyvendina ir vieną svarbiausių savo veiklos prioritetų – edukaciją.

Nepaisant to, kad orkestras organizuoja profesionalaus scenos meno (koncertų, festivalių, konkursų, kitų literatūros, meno programų) kūrimą ir viešą atlikimą, jis taip pat skiria didelį dėmesį tarpdisciplininio meno projektų organizavimui. Todėl šiame projekte svarbus ne tik muzikinis aspektas.

Koncertus iliustruos video projekcijos, jose rodomus piešinius sukūrė dailininkė iš Danijos Tina Filsoe. Tekstus skaitys Kauno nacionalinio dramos teatro aktorius Saulius Čiučelis. Orkestrui diriguos dirigentė iš Danijos Esthera Bobrova Lange.

Edukacinių koncertų ciklą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Britų kompozitoriaus Keito Amoso muzika H.K.Anderseno pasakai „Alavinis kareivėlis” – vienas žymiausių jo darbų. Sėkme koncertuose visai šeimai Europoje jis nenusileidžia žymiajam S.Prokofjevo kūriniui „Petia ir Vilkas”.

Pirmoji premjera skaitovui ir fortepijonui įvyko 1993 m. Danijos ambasadoje Londone, ją atliko žinomas britų aktorius Richardas Bakeris ir pianistė Nicola Meechama. Pirmą kartą versiją orkestrui atliko BBC filharmonijos orkestras. Šį koncertą ne kartą transliavo Didžiosios Britanijos televizijos.

„Alavinis kareivėlis” atgimusioje muzikinėje Keito Amoso pasakoje užkariavo ne vienos koncertų salės klausytojus visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius