-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 07

Kauno rokeriai „The Moon Band“ sužavėjo Didžiosios Britanijos publiką

Kol dauguma mūsų tik per televiziją ar internetą sekė rugpjūtį Anglijoje vykusias riaušes, kauniečių roko grupės „The Moon Band“ nariai viską išgyveno patys. Išvykę į koncertinį turnė po Jungtinę Karalystę, jie grojo chuliganų siaubiamose Mančesterio ir Birmingamo gatvėse.
„Moonband“
„The Moon Band“ / Agnės Stankevičiūtės nuotr.
Temos: 1 Rokas

„Buvo labai įdomu groti Anglijos gatvėse dar tebevykstant riaušėms. Dieną ten buvo ramu, bet matėm daug užkaltų vitrinų ir labai daug policijos. Be to, gatvėse, kuriose paprastai groja daug muzikantų, tąkart buvome vieninteliai. Policija groti nedraudė ir, atrodė, kad net džiaugėsi, kad šiek tiek prasklaidėme įtampą“, – dar šviežiais įspūdžiais dalijosi „The Moon Band“ lyderis Ignas Andriuškevičius.

Muzikantai baimės teigia nejutę, nes viskas atrodė ne taip kraupiai, kaip žiūrint vaizdo reportažus per televiziją. „Riaušininkai“ buvo labiau suinteresuoti juvelyrinėmis bei brangios aparatūros parduotuvėmis nei knygynais ar muzikos prekėmis“, – šypsosi gitaristas ir dainininkas Ignas.

Keliavo mikroautobusu

Tik prieš dvejus metus susikūręs kolektyvas groti į Didžiąją Britaniją vyko jau antrą kartą. Vienu iš retų šviesių spindulėlių šalies roko scenoje vadinami „The Moon Band“ praėjusią vasarą koncertavo tik Meno saloje (angl. „Isle of Man“).

Per metus jų apetitas gerokai išaugo – per tris savaites šią vasarą nedideliu žaliu mikroautobusu „Wolkswagen Caravelle“ grupė įveikė apie 6 tūkst. kilometrų. Į automobilį tilpo šeši žmonės, instrumentai ir asmeniniai daiktai.

„The Moon Band“ grojo Daglase, Mančesteryje, Liverpulyje, Birmingame, Kembridže, Oksforde, Rydinge, Vulverhamptone, Meno saloje. Dažniausiai kauniečiai pasirodydavo barų, klubų scenose, gatvėse.

Rydinge muzikantai koncertavo miesto šventėje, o Meno saloje vykusiame festivalyje „Mannifest“ pasirodė net dvi dienas iš eilės, ir buvo vieni pagrindinių renginio žvaigždžių.

Žiūrovai negailėjo pinigų

„Gatvėje grojome visuose miestuose, kuriuos tik aplankėme. Ir tik vieninteliame Rydinge kilo problemų dėl leidimo groti gatvėje. Kitąkart žinosim, kad reikia susitvarkyt iš anksto“, – prisiminė Jungtinėje Karalystėje keletą metų gyvenęs I.Adriuškevičius.

„Kelionė kainavo apie 7 tūkst. Lt. Grįžus paaiškėjo, kad 900 Lt esame „minuse“.  Vadinasi, 6 tūkst. Lt sugebėjome uždirbti. Tai visai neblogai“, – svarstė Ignas.

Jis džiaugėsi, kad Jungtinės Karalystės publika „The Moon Band“ muziką, kurioje jaučiame stipri britų roko scenos įtaka, priėmė labai šiltai. Klausytojai pirko albumus, gatvėje į kepurę dosniai metė pinigus, kvietė koncertuoti jų klubuose, bendrovių šventėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius