Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 01

Kazimieras Likša švęs dainos „Pasitrauk“ 10 metų jubiliejų

Po itin sėkmingo albumo „Per pusę“ pristatymo Vilniaus knygų mugėje Kazimieras Likša nori dar kartą priminti, jog artėja koncertinis turas. Jau kitą savaitę atlikėjas kvies visus savo draugus bei klausytojus į menų fabriką „Loftas“, kuriame pristatys savo debiutinį solinį albumą bei pradės koncertinį turą, kuris nusidrieks per visus didžiausius Lietuvos miestus.
Kazimieras Likša / Asmeninio archyvo nuotr.
Kazimieras Likša / Asmeninio archyvo nuotr.

„Esu be galo laimingas, jog turėjau galimybę sudalyvauti knygų mugėje ir tokiu būdu pristatyti savo debiutinį albumą. Po grupės Karma išsiskyrimo praėjo lygiai du metai, todėl tai man yra neapsakomai svarbus įvykis. Per visą knygų mugę teko bendrauti su daugybe žmonių, kurie nuoširdžiai domėjosi mano kūryba bei artėjančiu turu. Tikiu, kad su visais jais susimatysime koncertuose!“ – pasakojo atlikėjas.

Visgi naujas albumas ir solinės karjeros pradžia nėra vienintelės priežastys, dėl ko reikėtų apsilankyti Kazimiero koncertuose. Atlikėjas neketina pamiršti to, kas leido jam pradėti muzikinę karjerą.

Grupė "Karma" / Koncerto Šv.Kotrynos bažnyčioje akimirkos / Ryčio Šeškaičio nuotr.
Grupė "Karma" / Koncerto Šv.Kotrynos bažnyčioje akimirkos / Ryčio Šeškaičio nuotr.

„Tai, kas vyko grupės Karma laikais, mažai skiriasi nuo to, kas vyksta dabar. Grupėje aš taip pat buvau dainų muzikos ir tekstų autorius. Tai visuomet bus dainos, nuo kurių prasidėjo muzikiniai ieškojimai. Ir visos tos dainos leidžia man daryti visą tai, ką darau šiuo metu“, – kalbėjo Kazimieras Likša.

Dainininkas džiaugiasi, kad matyt žinomiausiai jo parašytai dainai „Pasitrauk“ šiais metais sukanka 10 metų nuo tos dienos, kai ją parašė dar būdamas 16 metų.

Trumpą dokumentinį filmą, kuriame K.Likša pasakoja apie dainos gimimą ir apie vietą, kur viskas prasidėjo, galite pasižiūrėti jo „Facebook“ paskyroje.

Antrojo albumo įrašų akimirkos / „Karma“/ Ryčio Šeškaičio nuotr.
Antrojo albumo įrašų akimirkos / „Karma“/ Ryčio Šeškaičio nuotr.

Dainos istorija prasidėjo Kazimiero kaimyno Donato Bielunskio (grupių „Utopia“, „The Dominoes“, „Kiauras Kibiras“ bosistas) namuose. Donatas padėjo Kazimierui akustiškai įrašyti dainą.

„Kai dabar pagalvoju, tai buvo neįtikėtinas metas. Kad geriau įrašytumėm vokalą, nusprendėm, kad man reikia atsisėsti į Donato spintą, kad nesigirdėtų joks kambario garsas. Vėliau tuo įrašu pasidalinau internete ir visai netikėtai jis atvėrė man kelius ne tik pasirodyti Andriaus Mamontovo „1000 koncerto ture“ 2009 metais, bet taip pat surado didžiąją dalį mano klausytojų, kurie iki šiol ateina į koncertus.

Tai yra ta daina, kurią atliekant koncerto metu, man neretai nereikia dainuoti. Publika mintinai žino žodžius. Sunku patikėti, kad jau praėjo 10 metų, bet esu laimingas, kad ši daina surado mane“, – savo prisiminimais dalinosi Kazimieras Likša.

VIDEO: Karma - Pasitrauk (radio edit)

Kazimieras Likša primena, kad laukia kiekvieno koncerto, kuriame galės ne tik pristatyti savo naujausią albumą, bet taip pat atlikti dainas, kurios yra puikiai žinomos grupės „Karma“ gerbėjams.

Koncertinis turas prasidės jau kovo 9 dieną Vilniuje, o vėliau kovo 17 dieną Šiauliuose „Blic“ bare, kovo 18 Klaipėdoje „Kaštone“, kovo 25 Alytuje „Fenix“ bare bei kovo 31 Kaune „Orixo“ klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius