-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 30

Kenny G apstulbino publiką puikiomis lietuvių kalbos žiniomis

Ketvirtadienio vakarą „Siemens“ arenoje įvyko vienintelis Baltijos šalyse prestižinių „Grammy“ muzikos apdovanojimų laimėtojų – saksofonininko Kenny G bei dainininko Michaelo Boltono koncertas.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Likus dienai iki koncerto, renginio organizatoriai žiniasklaidos atstovams pranešė apie galimybę prieš atlikėjų koncertą susitikti su Kenny G turo vadovu, tačiau prieš pat koncertą paaiškėjo, jog jiems bei šešiems laimingiesiems gerbėjams 15 minučių pabendrauti skirs pats atlikėjas. Žadėti susitikimai, kad ir kaip būtų gaila, deja, neįvyko.

Tituluojamas kaip vienas profesionaliausių pasaulyje saksofonininkų, Kenny G savo pasirodymą pradėjo neįprastai – į sceną jis žengė nuo arenos vidurio. Pro susirinkusių muzikos gerbėjų eiles jį lydėjo apsauginis. Renginio organizatoriai, atrodo, pasirūpino kiekviena smulkmena – tuoj po pirmo kūrinio, be menkiausios pauzės jam buvo pakeistas instrumentas.

Kenny G scenoje talkino grupė, kurios būgnininkas parodė ne tik puikius muzikinius, bet ir akrobatinius sugebėjimus. Publikai saksofonininkas pristatė naujausio savo albumo „Heart and Soul“ melodijas.

Po kelių atliktų kūrinių, Kenny G apstulbino nepilnai užpildytą „Siemens“ areną prabilęs lietuviškai: „Ačiū, atsiprašau už savo lietuvių kalbą, bet aš labai stengsiuosi. Ačiū labai, kad atvykote.“ Vėliau, pakvietęs į sceną koncertą rengiančios kompanijos „SEVEN Live“ vadovą Jurą Vėželį, jis paprašė jo pavertėjauti. Saksofonininkas, ypatingai besidžiaugdamas savo pirmuoju apsilankymu Lietuvoje, prisipažino, jog šį vakarą nori padaryti kažką ypatingo. Tuomet jis pranešė susirinkusiems muzikos gerbėjams apie galimybę laimėti jo seną saksofoną ir būti pakviestiems į sceną, kurioje muzikantas sugros jiems asmeniškai vieną kūrinį. Vienintelė sąlygą – per koncertą įsigyti jo kompaktinį diską. Laimingoji pora – Rita su Juliumi gavo ne tik brangų prizą, bet ir scenoje pabendravo su atlikėju, sulaukė ypatingo jo dėmesio.

Po pertraukos eilė pasirodyti atėjo ir dainininkui M. Boltonui, kuriam žurnalas „People“ suteikė seksualiausio 50-mečio titulą. Romantiškasis dainų autorius prikimusiu balsu atliko ne tik naujas dainas, bet ir laiko jau patikrintus bei publikos pamėgtus kūrinius. Atlikėjas santūriau džiaugėsi savo viešnage Vilniuje, bet nepamiršo padėkoti visiems susirinkusiems bei paskatino publiką pritarti ne tik plojimais, bet ir dainavimu, ragino nebūti kukliais. Panašu, jog tiek abu atlikėjai, ypatingai dėkoję publikai, tiek jų gerbėjai liko patenkinti romantišku ir kokybišku muzikos koncertu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius