-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 03 20

Koncerte Kaune – nauja „Mountainside“ daina

Naują koncertinį sezoną Kauno rokeriai „Mountainside“ pradės kovo 22 d., penktadienį, 22 val. klube „Džem’Pub“ (Laisvės al. 59, 5 a.). Į svečius kauniečiai pakvietė Vilniaus grupę „Spiralė“.
Mountainside
Mountainside / MS nuotr.

„Šiame koncerte klausytojų laukia kelios staigmenos. Pristatysime dar dažais kvepiančią naują dainą. Ją šiuo metu tebešlifuojame, bet tikimės, kad spėsime visus kūrybinius darbus baigti laiku. Kitos staigmenos dabar neišduosime, ją patys pamatys ir išgirs atėjusieji į koncertą“, – visų paslapčių neatskleidė „Mountainside“ muzikantai. Jų teigimu, naujoji daina yra „sunki“, lėta ir atmosferinė.

Nors pastaraisiais metais grupė gerbėjų nedžiugina dažnais koncertais, ji tuščiai laiko neleidžia. Po šiek tiek užsitęsusių kūrybinių atostogų, muzikantai vėl intensyviai repetuoja ir kuria naujas dainas. Taip pat ruošiamasi naujo albumo pristatymui, kuris turėtų įvykti iki vasaros.

1996 m. susikūrę ir nekartą nominuoti geriausios roko grupės kategorijoje alternatyviniuose apdovanojimuose „Mountainside“ ilgą laiką buvo žinoma kaip labiau mainstream alt roko atlikėjai, tačiau, po antrojo albumo „All About Time“ (2007 m.) pasirodymo, įvyko svarbūs pokyčiai ir grupės sudėtyje, ir muzikinėje kryptyje. „Mountainside“ pasuko į griežtesnės, doom, progressive, instrumentinės muzikos vandenis.

„Vis tik svarbiausias mūsų kūrybos principas nesikeičia – grojame tai, kad mums patiems įdomu ir patinka. Tradiciniai roko gabalų receptai šiuo metu nedomina“, – teigia „Mountainside“ nariai.

Per savo aktyvios veiklos metus „Mountainside“sugrojo šimtus koncertų klubuose, festivaliuose, miesto šventėse, įvairiuose kituose renginiuose Lietuvoje bei užsienyje. Energingais gyvais pasirodymais garsėjantys kauniečiai dalinosi viena scena su tokiomis grupėmis kaip „Dismember“, „Entombed“, „Tito And Tarantula“, „New Model Army“, „The King“, „VoiVod“.

Facebook.com nuotr./Grupė „Spiralė“
Facebook.com nuotr./Grupė „Spiralė“

Prie „Mountainside“ koncerte Kaune prisijungs sostinės instrumentalistų komanda „Spiralė“ (experimental, progressive, rock). Grupės muzikinė veikla prasidėjo 2006 m. Pradžioje tai buvo „drums, bass and beer“ projektas. Vėliau prasidėjo rimtesnis kūrybos etapas, tačiau 2009 m. grupės veikla nutrūko dėl masinės lietuvių emigracijos į užsienio šalis.

Tais pačiais metais buvo padarytas vienintelis koncertinis grupės įrašas, prie kurio atsiradimo smarkiai prisidėjo Pukala (F.O.D., „Serdnation“). 2011 m. vasarą grupė atnaujino savo muzikinę veiklą ir netrukus ruošiasi pristatyti albumą, kompozicijas iš kurio gros klube „Džem'Pub“. Tai pirmasis perspektyvaus kolektyvo koncertas Kaune.

VIDEO: MOUNTAINSIDE „Missing Piece of the Puzzle“ pt.1&2 (live in club „New York“, Vilnius)
VIDEO: MOUNTAINSIDE „Missing Piece of the Puzzle“ pt.2 (live in studio)
VIDEO: MOUNTAINSIDE „Solitary, Poor, Nasty, Brutish and Short“ (live in festival „MountainRock’vol.6)
VIDEO: SPIRALĖ: Kompozicija “DmT” iš naujojo albumo “Rūdys”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius