Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 15

Koncerte „Klasika ir nūdiena“ – Vilhelmo Čepinskio pasufleruota Giedriaus Kuprevičiaus premjera

Artėjant svarbiausioms metų šventėms, Kauno miesto simfoninis orkestras kviečia į koncertą „Klasika ir nūdiena“, kuriame skambės lietuviškos premjeros ir klasikinės muzikos perlai.
Vienas ryškiausių Lietuvos smuikininkų Vilhelmas Čepinskis
Vienas ryškiausių Lietuvos smuikininkų Vilhelmas Čepinskis / Michailo Raškovskij nuotr.

Orkestrą koncerte lydės smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, o solisto ir dirigento vaidmenyse dalyvaus smuikininkas Džeraldas Bidva.

Koncerte pirmą kartą skambės Giedriaus Kuprevičiaus sukurtas koncertas smuikui ir orkestrui „Uno solo e tutti“. Kūrinio idėja, pasufleruota smuikininko V.Čepinskio, kilo prieš pusmetį, dabar, trijų dalių koncertas jau patikimose orkestrantų rankose.

Kęstučio Vanago/BFL nuotr./Kompozitorius Giedrius Kuprevičius
Kompozitorius Giedrius Kuprevičius

„Kadangi nesu smuikininkas, nors instrumentą pažįstu ir ne vieną kūrinį jam esu rašęs, paprašiau, kad Vilhelmas padarytų smuiko partijos redakciją. Tą darbą jis atliko labai kruopščiai ir korektiškai – nekeisdamas mano natų suteikė partijai „smuikingumo“, – sakė kompozitorius G. Kuprevičius, premjeros metu žadantis netikėtumų.

Koncerte taip pat išgirsime Vidmanto Bartulio Koncertą dviem smuikams ir simfoniniam orkestrui. Kauno simfoninio orkestro atlikėjai pažįstami su šiuo kūriniu, 2005 m. jį atliko Šiuolaikinės muzikos festivalyje „Iš arti“, o tais pačiais metais už šį kūrinį V. Bartulis pelnė Kauno meno kūrėjų asociacijos premiją.

Antrojoje koncerto dalyje klausytojai išgirs Antonio Vivaldi koncertų smuikui ciklą „Metų laikai“, čia savo galimybes atskleis orkestro stygininkai. Pasak kritikų, V. Čepinskis, griežiantis solo partiją, nenukrypsta į kitų smuikininkų pamėgtą romantinę manierą, kurią paprastai sąlygoja pernelyg didelė dinamikos laisvė, perdėtas jausmingumas. Solistas, regis, visiškai pasitiki baroko genijaus opusu ir prie jo itin dėmesingai derina savosios interpretacijos indėlį.

Koncertas „Klasika ir nūdiena“ įvyks gruodžio 16 d., penktadienį, 18 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius