Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 11

„Le Grand Orchestre” orkestras nostalgiškai nukėlė į senus laikus (nuotraukos)

Penktadienio vakarą „Le Grand Orchestre” gerbėjai turėjo puikią galimybę išvysti žymius muzikantus bei išgirsti populiariąsias jų dainas. 45 metus gyvuojantis orkestras ,,Siemens arenoje” pristatė šventinę programą „Homage de Paul Mauriat”.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

Daug kartų girdėtos, mėgtos dainos sugrąžino į prisiminimus. Jau iš pirmųjų akordų vilniečiai atpažino žymiąją dainą „Aloutte”. Būtent ši kūrinys yra vienas populiariausių orkestro programoje. Ją daugelis gerbėjų prisimena kaip laidos „Gyvūnų pasaulis” garso takelį. Ne mažiau šypsenų susirinkusiems sukėlė ir tokios dainos kaip „Love is blue”, „Chariot”.

23 – toks dainų skaičius buvo nurodytas koncerto programoje. Tačiau publika taip lengvai nepaleido muzikantų. Ji ypač dėmesiu lepino orkestro dirigentą Jean-Jacques Justafré, negailėjo jam plojimų ir šūksnių.

Jau nuo pirmų koncerto akimirkų jis buvo itin draugiškas ir malonus publikai. „Labas vakaras visiems. Ačiū, kad susirinkote. Linkiu jums gražaus koncerto”, – su klausytojais pasisveikino dirigentas. Šiuos sakinius su prancūzišku akcentu jis ištarė lietuviškai. Vyras juos buvo pasirašęs popieriaus lape, kuris viso renginio metu gulėjo šalia natų segtuvo. Pasibaigus dainai, dirigentas paimdavo jį į rankas ir praskleidęs garsiai perskaitydavo lietuvišką „ačiū”.

Tą vakarą taip pat skambėjo Michaelo Jacksono dainos „Thriller” versija. Jos metu publika nebeišsėdėjo savo vietose, stojo, plojo ir šoko. Vakarą vainikavo orkestro muzikanto-gitaristo improvizacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius