-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 18

Legendinio Roberto Planto koncerto svečiai – „North Mississippi Allstars“

Liepos 25-ąją Trakų pilies kieme laukiami visi ištikimi roko muzikos gerbėjai – čia vienintelį savo koncertą Baltijos šalyse surengs didžiulę gerbėjų armiją turintis atlikėjas Robertas Plantas.
„North Mississippi Allstars“
„North Mississippi Allstars“ / „Medusa concert“ nuotr.
Temos: 1 Robertas Plantas

Įtakingas dienraštis „The New York Times“ jį vadina „gyvąja legenda“ ir legendinės, sunkiojo roko pradininke laikomos, grupės „Led Zeppelin“ širdimi. Prestižinio žurnalo „Classic Rock“ sudarytame visų laikų geriausių vokalistų sąraše Robertas Plantas užima trečią vietą, nusileisdamas tik Bonui Scottui (AC/DC) ir Freddie Mercury („Queen“). Sykį jau koncertavęs Lietuvoje, šį kartą dainininkas grįžta į mūsų šalį po šešerių metų pertraukos su grupe „The Band of Joy“.

Paties Roberto Planto kvietimu, koncerto pradžioje scenoje pasirodys bliuzroko kolektyvas iš JAV „North Mississippi Allstars“.

Apie „North Mississippi Allstars“

Susikūrusią 1996 metais grupę sudaro broliai Lutheris (gitara ir vokalas) ir Cody (mušamieji, klavišiniai) Dickinsonai bei Chrisas Chew (bosinė gitara). Per savo gyvavimo laikotarpį grupė išleido net 15 albumų, paskutinis „Keys To The Kingdom“ pasirodė šiemet. Net trys pirmieji grupės albumai buvo nominuoti „Grammy“ apdovanojimui „Geriausio šiuolaikinio bliuzo albumo“ kategorijoje, o 2001 m. muzikantai laimėjo „Blues Music Award“ prizą kaip „Geriausias debiutas“.

Brolių Lutherio ir Cody Dickinsonų tėvas buvo garsus Memfio muzikantas ir įrašų prodiuseris Jimas Dickinsonas, dirbęs su Bobu Dylanu, „The Rolling Stones“, „Primal Scream“ ir kitomis žymiomis grupėmis. Muzikai atidavęs daugiau kaip keturis dešimtmečius, Jimas Dickinsonas mirė 2009 metais, tačiau abu sūnūs puoselėja gražią šeimos tradiciją ir tęsia tėvo pradėtus darbus.

VIDEO: NMA - Moonshine
VIDEO: North Mississippi Allstars - Keep The Devil Down

„Led Zeppelin“ karaliavimas

Legendinės anglų roko grupės „Led Zeppelin“ istorija prasidėjo 1968 metais, kai iširusios grupės „Yardbirds“ gitaristas Jimmy Page’as pradėjo formuoti naują grupės sudėtį ir pakvietė prisijungti vokalistą Robertą Plantą, gitaristą Johną Paulą Jonesą ir būgnininką Johną Bonhamą. Tais pačiais metais  grupė išleido debiutinį albumą, po mėneso pakeitė pavadinimą į „Led Zeppelin“ ir netrukus iškopė į aukščiausias pozicijas JAV ir Didžiojoje Britanijoje.

Ypatingos šlovės sulaukė grupės albumas „Led Zeppelin IV“, išleistas 1971 metais ir kuriame skamba tokie grupės kūriniai, kaip „Stairway To Heaven“, „Black Dog“, „The Battle of Evermore“, vėliau tapę dešimtmečio hitais. Šis albumas dažnai vadinamas vienu geriausių visų laikų albumu, o daina „Stairway To Heaven“ – viena geriausių roko kūrinių.

Tačiau 1980 metais visus grupės gerbėjus pasiekė liūdna žinia – mirus būgnininkui Johnui Bonhamui, „Led Zeppelin“ paskelbė apie savo karjeros pabaigą. Savo pranešime spaudai muzikantai rašė: „Norime, jog jūs žinotumėte, kad mūsų brangaus draugo netektis ir gilus nedalomos harmonijos jausmas, kurį jaučiame mes ir mūsų vadybininkas, privertė mus nuspręsti, kad mes nebegalime tęsti kaip anksčiau“. Taigi išleidę 8 studijinius albumus ir pardavę daugiau kaip 300 milijonų įrašų, po grupės iširimo visi „Led Zeppelin“ nariai pradėjo solines karjeras.

Solinė Roberto Planto karjera susiklostė labai sėkmingai – jau kaip solo atlikėjas nuo 1982-ųjų iki šiol dainininkas išleido 9 studijinius albumus (paskutinis „Band of Joy“ pasirodė 2010 metais), kurie daugelį kartų abiejose Atlanto pusėse tapo auksiniais ir platininiais. Itin plataus diapazono balso savininkas nuolat gastroliuoja ir yra visada laukiamas kiekvienoje pasaulio šalyje, kur myli ir vertina tikrą ir kokybišką roko muziką.

„Rock In The Castle“ festivalis

Roko gerbėjai puikiai prisimena „Tuborg Green Rock Castle“ festivalį, vykusį pernai, kuriame pasirodė „Apocalyptica“ ir „The Rasmus“. Šiais metais „Tuborg Green Sound Castle“ birželio 13-ąją pristato MOBY koncertą, o liepos 25-ąją Trakų scenoje išvysime ir „Led Zeppelin“ sielą Robertą Plantą. Idėja klausytis teisingos muzikos gražioje istorinėje vietoje pasiteisina ir šią vasarą net dvi pasaulinio lygio žvaigždės savo pasirodymais tęs šią tradiciją.

Vienintelis Roberto Planto koncertas Baltijos šalyse įvyks liepos 25 d. Trakų pilies kieme. Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius