-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 21

Lenkijos prezidentūra į Varšuvą kviečia „The Rolling Stones“

Lenkija birželio 4 dieną ruošiasi minėti 1989 metų rinkimų 25-metį, kai nugalėjo „Solidarumas“ tokiu būdu atverdamas Lenkijai ir lenkams kelią į laisvę bei nepriklausomybę. Ta proga Nacionaliniame stadione prezidento kanceliarija planuoja didžiulį koncertą, o svajonių grupė jame – „The Rolling Stones“, rašo „Rzeczpospolita“.
„The Rolling Stones“ 50-mečio koncertas Londone
„The Rolling Stones“ 50-mečio koncertas Londone / „Scanpix“ nuotr.

Laikraščio teigimu, ši grupė pasirinkta neatsitiktinai. Tai seniausia ir tituluočiausia rokenrolo grupė pasaulyje. Jos pasirodymas gūdžiais 1967 metais Varšuvos filharmonijoje tapo maišto prieš tuometį sąstingį simboliu. „The Rolling Stones“ apaugusi legendomis, o jos istorija ne vienai kartai yra tikras mitas apie laisvę.

Vis dėlto, nors grupė visada rėmė Rytų Europos šalių laisvės siekius, ypatingus ryšius palaikė su buvusiu Čekijos prezidentu Vaclavu Havelu, už koncertą reikia sumokėti. Šiuo atveju – kelis milijonus eurų.

Galiu pasakyti tik tiek, kad svarstoma surengti koncertą minint laisvųjų rinkimų metines. Jokių galutinių sprendimų dar nėra, – teigė Joanna Trzaska-Wieczorek.

Būtent pinigų klausimas gali derybas sustabdyti, nors svarstoma, kad už koncertą sumokėti galėtų privačios, didžiausios Lenkijoje, bendrovės. Tuomet lankytojams šia ypatinga proga koncertas būtų nemokamas, bilietus jie laimėtų internetinėje loterijoje.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad svarstoma surengti koncertą minint laisvųjų rinkimų metines. Jokių galutinių sprendimų dar nėra. Svarstomi įvairūs variantai, galbūt dalyvautų vietos, gal užsienio atlikėjai“, – „Rzeczpospolita“ teigė Prezidento kanceliarijos atstovė Joanna Trzaska-Wieczorek.

Tiesa, deryboms su grupe šiuo metu nėra pats palankiausias laikas. Prieš kelias dienas nusižudė ilgametė Micko Jaggerio draugė L'Wren Scott, dėl ko „The Rolling Stones“ atšaukė net septynis koncertus.

Žinoma, grupė turėtų tęsti savo turą, kuris yra ir jų 50 metų scenoje minėjimas. Tačiau, kaip pastebi „Rzeczpospolita“, naivu tikėtis, kad Lenkijai padarytų nuolaidą ir koncertuotų už mažesnį honorarą, paprastai siekiantį apie 3 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius