-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 12

Lietuvos, Danijos ir Suomijos muzikantus suvienijęs „Mockūnas – Anderskov Quartet“ koncertuos Kaune

Kovo 13 d., sekmadienį, 17 val. Kauno menininkų namuose pristatomas Danijos džiazas su kvartetu „Mockūnas – Anderskov Quartet“.
Klavišininkas Jacobas Anderskovas
Klavišininkas Jacobas Anderskovas / Organizatorių nuotr.

Tarptautinis kvartetas suvienijo muzikantus iš Lietuvos, Danijos ir Suomijos. Lietuvos džiazo ambasadoriumi tituluojamą saksofonistą Liudą Mockūną (Lietuva), klavišininką Jacobą Anderskovą (Danija), būgnininką Tuomą Ojalą (Suomija) nuo studijų laikų Kopenhagos ritminės muzikos konservatorijoje sieja draugystė ir bendradarbiavimas. Kvartetas pristatys originalią programą, kurioje bus erdvės ir laisvojo džiazo momentams ir komponuotai muzikai.

Jakobo Anderskovo pavardė linksniuojama tokiuose prestižiniuose žurnaluose kaip „Downbeat“, jis dalyvauja vokiečių laisvosios improvizacijos lyderio Franko Gratkowski projekte, duete su ikoniniu perkusininku Airtu Moreira, o praeitų metų autoriniame jo albume groja tokios džiazo asmenybės kaip klarnetininkas Chrisas Speedas, bosistas Michaelas Formanekas ir būgnininkas Geraldas Cleaveris.

Jakobas Anderskovas, įrašuose debiutavęs 2001-aisiais, yra įgrojęs virš dešimties albumų kaip lyderis. Jis muzikuoja nuo solo, duetų iki didesnės apimties ansamblio „Anderskov Accident“, savo spalvingoje, emocionalioje ir mąslioje kūryboje – harmoningai jungdamas šiandieninio muzikos universumo ir klasikines tradicijas.

Būgnininkas Tuomas Ojala studijavo Kopenhagoje, Berlyne ir Stokholme, jo projektų gastrolių maršrutai apima daugumą Europos šalių, 2001 m. Jis koncertavo Lietuvoje su „The City Bike trio“. Prie kvarteto prisijungs vienas žinomiausių ir profesionaliausių šalies kontrabosistų Eugenijus Kanevičius. Kartu su L.Mockūnu jie muzikuoja „Traffic Trio“, kurio narys yra ir Niujorke reziduojantis būgnininkas Dalius Naujokaitis. Praeitais metais trio išleido savo debiutinę vinilinę plokštelę „Kablys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius