Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 26

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir maestro Gintaras Rinkevičius pradeda XXIII koncertų sezoną

Rugsėjo 30 d., penktadienį, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas G.Rinkevičius) pradės naują, XXIII koncertų sezoną. Šį pusmetį Vilniaus Kongresų rūmų scenoje išgirsime apie 20 originalių koncertinių programų, kurių įvairovė įtiks net ir išrankiausiam melomanui.
Gintaras Rinkevičius
Gintaras Rinkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Orkestras ruošia kelis įspūdingus simfoninės bei vokalinės-simfoninės muzikos koncertus: tai O.Respighi, M.K.Čiurlionio, E.Balsio, M.de Falla ir J.Rodrigo kūrinių, F.Mendelsohno „Itališkosios“ simfonijos ir oratorijos „Elijas“, W.A.Mozarto ir A.Martinaičio Mišių bei A.L.Webberio „Requiem“ atlikimai.

Kartu su orkestru scenoje išvysime dainininkus Michailą Kazakovą, Merūną Vitulskį, Lauryną Bendžiūnaitę, gitaristą Pablo Sáinz Villegasą, pianistą Andrejų Korobeinikovą ir kt. Prie dirigento pulto stos Gintaras Rinkevičius, Julius Geniušas, Jesús Amigo, Vladimir Kiradžijev ir kt. 

Tradiciškai Kalėdų ir Naujųjų metų išvakarėse klausytojų laukia gausybė dovanų: susitikimai su Lietuvos operos, estrados ir roko žvaigždėmis – Ieva Prudnikovaite, Lilija Gubaidulina, Sasha Song, Donatu Montvydu, Jeronimu Miliumi, Česlovu Gabaliu, Rosita Čivilyte ir kt., gražiausios XX šimtmečio melodijos, nepakartojama šventės dvasia.

Po pavasario premjeros į Vilniaus Kongresų rūmus grįžta bohemiečių P.Čaikovskio operos "Oneginas" pastatymas (rež. D.Ibelhauptaitė). Šį didelės sekmės meno kritikų ir žiūrovų tarpe sulaukiusį spektaklį galėsime pamatyti gruodžio 2, 3, 4 d.

Sezono pradžios koncerte, rugsėjo 30 d., 19 v. išgirsime vieną ryškiausių naujos kartos operos žvaigždžių – rusų bosą Michailą Kazakovą. Jau ne pirmus metus su maestro Gintaru Rinkevičiumi bendradarbiaujantis dainininkas yra daugelio prestižinių konkursų laureatas (tarp kurių – XVIII M.I.Glinkos Grand Prix ir XII P.I.Čaikovskio Pirma premija). Maskvos Didžiojo teatro, Milano La Scala, Londono Covent Gardeno, Niujorko Metropolitan ir kitų žymiujų operos teatrų solistas. Kongresų rūmų scenoje daininkas pasirodys valdingo ir sąžinės kankinamo caro Boriso Godunovo vaidmenyje – tai bene geriausia operinė partija rusų „grynuolio“ repertuare.

Išskirtinis pasiūlymas muzikos gerbėjams

Sezono oficialaus atidarymo belaukiant LVSO vykdo abonementų akciją, kurios metu klausytojai bilietus gali įsigyti su didžiausiomis nuolaidomis. Perkant bilietus į 3-4 koncertus taikoma 25%, į 5 ir daugiau koncertų – net 30% nuolaida! Bilietai parduodami Kongresų rūmuose ir bilietai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius