-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 26

Lilijos Gubaidulinos rečitalyje skambės arijos ir dvelks romantika

Klasikinės muzikos gerbėjų Vilniuje balandžio 28 dieną laukia išskirtinis muzikinis susitikimas – operos solistės Lilijos Gubaidulinos rečitalis.
Operos solistė Lilija Gubaidulina
Operos solistė Lilija Gubaidulina / Organizatorių nuotr.

„Nebūtina vaidinti šiukšlių dėžėse, kad opera taptų šiuolaikiška, nors dėl išties reikšmingos idėjos turbūt sutikčiau dainuoti net stovėdama ant galvos“, – yra sakiusi L.Gubaidulina. Tačiau stotis ant galvos kovojant dėl klausytojų meilės jai Lietuvoje neteko. Daugelis šalies melomanų dainininkės talentą įvertino pernai, Lietuvos televizijos muzikinio projekto „Triumfo arka“ metu. L.Gubaidulina tapo šio projekto nugalėtoja. Ir tai ne didžiausia scena, kurioje yra tekę koncertuoti L.Gubaidulinai.

Tadžikistane užaugusi totorių kilmės operos solistė studijavo Archangelske bei Tatarstane, vėliau dirbo Kazanės operos ir baleto teatre, kur buvo laikoma vienu ryškiausių jaunų sopranų. Į Lietuvą L.Gubaiduliną atvedė meilė: 2006 m. atvykusi koncertuoti į Vilnių, operos solistė čia sutiko savo būsimąjį vyrą.

Skambės laikui nepavaldžios arijos

Klausytojus užburianti ne tik profesiniu meistriškumu, bet ir spinduliuojančia meile muzikai, operos solistė nuo sau artimo muzikos žanro nenutols ir Šv. Kotrynos bažnyčioje rengiamame rečitalyje. „Koncerte skambės žinomos arijos iš operų“, – trumpai apie būsimą programą sakė L.Gubaidulina, atliksianti Antonio Vivaldi, Wolfgango Amadeuso Mozarto, Vincenzo Bellini, Giacomo Puccini ir kitų garsiausių kompozitorių kūrinius.

Ar rečitalio pavadinimas „Meilės vedina“ – užuomina į būsimą romantišką koncerto nuotaiką? „Mes stengsimės ją tokią sukurti“, – nusijuokė L.Gubaidulina, koncerte pasirodysianti kartu su Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu Donato Katkaus.

L.Gubaidulinos rečitalis „Meilės vedina“ – Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje balandžio 28 d., 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius