Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 30

manoMUZIKA.lt: Albumo „Nevermind“ 20-mečiui atminti – nemokamas atgimusių „Nirvanos“ kūrinių albumas

Visi tie, kurie praėjusią savaitę bent jau kažkiek domėjosi muzika, puikiai žino, jog muzikos pasaulyje praūžė „Nirvanos“ karštinė. Kultinė Amerikos alternatyvaus roko grupė, padariusi milžinišką įtaką muzikos industrijai, lygiai prieš dvidešimt metų išleido savo antrąjį albumą „Nevermind“, leidusį grupei tapti vieno labiausiai vertinamų įrašų muzikos istorijoje savininke.
Kurtas Cobainas 1992-aisiais Tokijuje.
Kurtas Cobainas 1992-aisiais Tokijuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išleistas 1991 metų pabaigoje, naujuosius metus įrašas sutiko pirmoje „Billboard“ perkamiausių albumų sąrašo vietoje, iš topo viršūnės išstūmęs popkaraliaus Michaelio Jacksono įrašą „Dangerous“.

Per visą disko karaliavimo istoriją, pasaulyje albumo „Nevermind“ buvo parduota daugiau nei 30 milijonų kopijų, ir to pakako, kad įrašas pelnytų deimantinio albumo titulą. „Nirvanos“ karštinė, po albumo pasirodymo JAV, pasiekė Europą, Kanadą, Australiją, Naująją Zelandiją, visur užsitikrindama pirmąsias topų pozicijas. Kritikai iki šiol „Nevermind“ vadina vienu sėkmingiausių ir geriausių visų laikų roko albumu.

Gražiai sukakčiai paminėti, o drauge ir grupės „Nirvana“ lyderiui Kurtui Cobainui, kuris savo noru pasitraukė iš gyvenimo, atminti, legendinis albumas buvo prikeltas antram gyvenimui ir išleistas dar kartą. Tiesa, kartu su daugybe įvairių priedų – DVD, nuotraukomis, plakatais ir kt.

Ta proga vyko galybė įvairiausių renginių: specialūs sveikinimai, pasirodymai, atlikėjai atliko „Nirvanos“ dainas savuose koncertuose, populiariausi pasaulyje radijo ir televizijų kanalai buvo paskelbę „Nirvanos“ dieną ir visi, vienaip ar kitaip su muzika susiję žmonės, stengėsi prisidėti prie masinio legendinės grupės albumo minėjimo.

Vienas iš Brukline (Niujorkas, JAV) kuriančių atlikėjų – Kevinas Devine'as – šia proga pristatė „Nirvanos“ albumo perdainuotų dainų įrašą ir visiškai nemokamai pasiūlė jį atsisiųsti kiekvienam norinčiajam. Tai galite padaryti paspaudę čia.

VIDEO: Nirvana - Come As You Are

Taip pat muzikos portale manoMUZIKA.lt šiandien skaitykite:

Naujas Amerikos soulo dainininkės Ledisi vaizdo klipas.

Senoviški vaizdai naujausiame „Okkervile River“.

Naujienos apie britų elektroninės muzikos kūrėją Matthew Herbertą.

Žinios iš „Band Of Horses“ stovyklos.

Rubrikoje „manoDAINA“ – naujausias „Snow Patrol“ kūrinys ir „Beach Fossils“ bei „King Charles“ dainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius