Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 22

Melanie Pain: praėjusį kartą Vilniuje pasirašinėjome ant gerbėjų kojų ir rankų

Kovo 25 dieną Vilnių vėl aplankys garsiosios prancūzų grupės „Nouvelle Vague“ vokalistė Melanie Pain. Solinį koncertą dainininkė surengs „Šokio teatre“ (T. Kosciuškos g. 11). Pirmą koncertą su „Nouvelle Vague“ Vilniuje (2009 m.) puikiai prisimenanti Melanie nekantriai laukia dar vieno susitikimo su vilniečiais – kalbamės apie būsimą koncertą, naują muzikinę programą, solo karjerą ir pavasarį.
Dainininkė Melanie Pain
Dainininkė Melanie Pain / "Muzikos bombos" nuotr.

– Vilniuje pamažu pavasarėja. O kaip Prancūzijoje? Ar jau pavasaris? O Jūs ar jaučiate pavasarį? Kaip gyvenate?

 – Puikiai! Jaučiu, kad pavasaris veržiasi po šaltos žiemos – myliu šitą jausmą... Naujos idėjos, energija sklando ore!

- Paskutinį kartą Jus Lietuvoje matėme 2009 metais. Kas naujo?

- Mano solinis albumas „My Name“ išleistas Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Australijoje ir Azijoje. Daug koncertavau bei keliavau ir kaip solo atlikėja, ir kartu su grupe „Nouvelle Vague“. Dabar įrašinėju antrą albumą.

- Su grupe „Nouvelle Vague“ Lietuvoje jau koncertavote. Kokie prisiminimai, įspūdžiai iš tos kelionės?

- Labai gerai atsimenu tą kelionę... Turėjau laisvą popietę ir vaikštinėjau po Senamiestį, ieškodama vietinių patiekalų. O vakare – nuostabus mūsų koncertas! Vilniaus klausytojai pasitiko labai svetingai, atsimenu, kad pasirašinėjome ant gerbėjų kojų ir rankų… Labai smagu!

– Kaip manote, koks susidaręs prancūziškos muzikos įvaizdis tarp melomanų?

– Net nežinau... Gal tai seksuali muzika? Pastebėjau, kad žmonės visur yra girdėję apie prancūzišką muziką ir žino apie Edith Piaf ar Serge Gainsbourg, grupes „Phoenix“ ar „Air“ ir tai mane labai džiugina.

– Kaip nusprendėte pradėti solo karjerą?

– Dainuojančią grupėje „Nouvelle Vague“ mane pastebėjo daug žmonių iš muzikos pasaulio. Atsitiko taip, kad muzikos kūrėjai pradėjo siųsti ir nešti man dainas ir tekstus, norėdami, kad būtent aš juos įrašyčiau. Tai neapsakomai nudžiugino, o pats mano solo repertuaras gimė labai natūraliai. Susidomėjo įrašų kompanija ir štai – aš jau pati kuriu ir rašau dainas... Viskas man gaunasi labai natūraliai, nors giliai širdy žinau, kad man labai pasisekė, kad turiu tokias galimybes...

– Gal galite papasakoti plačiau apie būsimą koncertą – kovo 25 dieną Vilniaus „Šokio teatre“?

– Susirinkusiems pristatysiu savo pirmąjį albumą. Šie solo koncertai – labai intymūs. Man scenoje padeda pianistas ir gitaristas, su kuriais kartu dirbame jau dvejus metus. Kiekviena daina tampa trumpa istorija ir kuria tam tikrą atmosferą, palieka erdvę klausytojams reaguoti ir dalyvauti kūrybos procese. Kaskart daina suskamba vis kitaip – priklausomai nuo vietos ir žmonių.

Su mumis kartu pasirodys belgai „BaliMurphy“ ir gražus prancūziškos pop muzikos duetas „Paul et Louise“.

Melanie Pain į Lietuvą grįžta tarptautinės šventės – Frankofonijos dienų – proga. Kartu su grupėmis „BaliMurphy“ (Belgija) ir „Paul et Louise“ (Prancūzija) dainininkė visų kokybiškos muzikos mėgėjų lauks kovo 25 dieną Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius