-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 19

„Nakties serenados“ Palangoje skambės jau 45-ąjį sezoną

Vienoje gražiausių pajūrio vietų, Palangos gintaro muziejuje, rugpjūčio 2–6 dienomis įvyks Lietuvos kamerinio orkestro (LKO) koncertų ciklo „Nakties serenados“ 45-ojo sezono keturi koncertai.
Dirigentas Sergejus Krylovas pasirodys „Nakties serenadų“ koncertuose
Dirigentas Sergejus Krylovas pasirodys „Nakties serenadų“ koncertuose / D.Matvejevo nuotr.
Temos: 1 Palanga

45-ąjį serenadų sezoną LKO pasitinka su dirigentais Sergejumi Krylovu, Juozu Domarku, Robertu Šerveniku ir Modestu Pitrėnu, žymiais Lietuvos atlikėjais – violončelininku Vytautu Sondeckiu, sopranu Viktorija Miškūnaite ir smuikininke Dalia Kuznecovaite bei šio festivalio svečiu – kontratenoru Russellu Harcourt’u. Ciklo pradžios koncertas bus skirtas jo iniciatoriaus Sauliaus Sondeckio šviesiam atminimui.

„Nakties serenadų“ koncertai šiemet tradiciškai rengiami Palangos gintaro muziejaus terasoje (lyjant koncertai perkeliami į muziejaus Židinio menę). Programose skambės nemari klasika – Antonio Vivaldi, Giuseppe Tartini, Wolfgangas Amadeus Mozartas, Josephas Haydnas, Pietro Mascagni, Giacomo Puccini, Piotras Čaikovskis ir kt. Rugpjūčio 2 d. koncerte, skirtame S. Sondeckio atminimui dalyvaus maestro sūnus violončelininkas V. Sondeckis. Rugpjūčio 3 ir 5 d. koncertuose gražiausias arijas po atviru dangumi trauks sopranas V. Miškūnaitė ir kontratenoras R. Harcourt’as. Rugpjūčio 6 d. koncerte, skirtame maestro J. Domarko 80-mečiui, diriguos pats maestro, o smuiku solo grieš D. Kuznecovaitė.

Visų koncertų pradžia – 20 val., tai metas, kai vaiskiame rugpjūčio danguje viena po kitos žiebiasi žvaigždės. Įstabaus grožio klasikinės muzikos kūriniai, pietinėje rūmų fasado pusėje LKO griežiami pasikvietus būrį ryškių solistų jau 45-ą rugpjūtį, skatina kalbėti apie seną paprotį. Tai gyva tradicijos dvasia ir pavidalas, nenustojęs autentiškumo ir auros, kurią formuoja ne tik muzika, ne tik orkestrantai, solistai, dirigentai, bet ir vieta bei publika.

„Nakties serenados“ – ypatingą nuotaiką skleidžiančių renginių ciklas, suartinantis klasikinės muzikos atlikėjus ir klausytojus. Plačiai išgarsėjusį renginį inicijavo pagrindinio „Nakties serenadų“ atlikėjo – Lietuvos kamerinio orkestro vadovas ir dirigentas prof. Saulius Sondeckis. Drauge su šviesaus atminimo maestro kurtas muzikos vasarų Palangoje tradicijas šiandien orkestras puoselėja su nauju meno vadovu ir dirigentu, smuikininku Sergejumi Krylovu, kuris pagarbą tradicijoms derina su novatoriškais sprendimais ir idėjomis.

Lietuvos nacionalinė filharmonija šį unikalų LKO koncertų ciklą Palangos gintaro muziejuje rengia nuo 1971-ųjų, kasmet vasaros vakarais klausytojai kviečiami gėrėtis muzika atvirame ore. XIX a. pabaigoje šalia Baltijos jūros pastatytos neoklasicistinio stiliaus grafų Tiškevičių rezidencijos ir garsaus kraštovaizdžio architekto Édouardo François André suprojektuoto parko romantiška aplinka nuostabiai dera su rūmų terasoje skambančia gracinga klasika ir vilioja ne tik pajūrio poilsiautojus, bet ir žymius muzikos atlikėjus.

Per 45 metus „Nakties serenadų“ scenoje su Lietuvos kameriniu orkestru koncertavo daugybė iškilių Lietuvos ir užsienio menininkų: smuikininkai Gidonas Kremeris, Sergejus Krylovas, Olegas Kaganas, Tatjana Grindenko, Susanna Yoko Henkel ir Vilhelmas Čepinskis; altininkas Maksimas Rysanovas; violončelininkai Natalija Gutman, Karina Georgian, Markas Drobinskis, Vytautas Sondeckis, Denisas Šapovalovas; fleitininkė Sefika Kutluer; klarnetininkas Eddy Vanoosthuyse’as, trimitininkas Andrejus Kavalinskis bei kiti.

Lyg įsiklausydamas į neoklasicistinę grafo Tiškevičiaus rūmų architektūrą, Lietuvos kamerinis orkestras „Nakties serenadų“ cikle pristato mažosios nakties klasikos programas. Keturis vakarus skambantis festivalis – tai nuotaikinga muzikinė šventė, kurioje polifoniškai pinasi baroko, klasicizmo, romantizmo ir nūdienos kompozitorių kūryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius