Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 09

Naujas Užutrakio dvaro sezonas klausytojus pasitiko puošniai

Naujas koncertų sezonas Užutrakio rūmuose muzikos mylėtojus pasitiko puošniai: čia atkurtos kadais grafų Tiškevičių rūmuose buvusios kėdės, daugelis kitų baldų.
Užutrakis vadinamas vienu nuostabiausių netoli Vilniaus esančių dvarų.
Užutrakis vadinamas vienu nuostabiausių netoli Vilniaus esančių dvarų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tenoras iš Jungtinių valstijų Hectoras Palacio ir pianistas Andrius Vasiliauskas pradėjo kamerinės muzikos koncertų sezoną Užutrakio rūmų Baltojoje salėje. Šį rudenį salėje bus mažiau vietų, bet klausytojai galės įsivaizduoti, kaip atrodė pobūviai čia prieš šimtą metų – pagal istorines fotografijas atkurtos kėdės, užuolaidos. Grafas Juozapas Tiškevičius Užutrakyje kūrė prancūziškosios estetikos dvarą. Į rūmus buvo atvežti Liudviko XVI stiliaus baldai, parke stovėjo Paryžiaus skverų skulptūrų kopijos.

Baldus atkūrė lietuvių meistrai. Pasak Užutrakio rūmus prižiūrinčio Trakų istorinio nacionalinio parko, baldams parinktas itin atsparus gobelenas, todėl į kėdes nereikės, kaip dažname muziejuje, tik žiūrėti iš tolo.

Kiekvieną sekmadienį Baltojoje salėje vykstantys koncertai taip pat atspindi anos epochos gyvenimą.

„Spalio mėn. vyks pianisto Gintaro Januševičiaus koncertas, kuriame jis pristatys rekonstruotą, atstatytą Sergejaus Rachmaninovo rečitalio programą, įvykusią 1913 metais, kai  S. Rachmaninovas vyko į gastroles po Europos šalis ir Rusiją“, – programą pristatė koncertų organizatorė Rūta Banevičienė.

Lankytojų patogumui koncertai sekmadieniais vyksta dieną, kad būtų galima pasivaikščioti ir po rūmus, ir po parką. Antrajame aukšte jau atkurtas darbo kabinetas: didžiulis stalas su kėdėmis, dalis knygų lentynų. Per artimiausius metus bus atgaivintas ir grafų valgomasis, jau stovi kanapos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius