-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 14

Nemuno krantinėje – kontraboso atodangos

Kontrabosas – daugelio orkestrų ir džiazo ansamblių „stuburas“, tačiau labai retai girdime šiuo instrumentu grojant solo. Šio ketvirtadienio koncertas Kaune – viena iš progų tai išgirsti. Kontrabosu gros festivalio „Daugirdas gyvai“ svečias Jimmis Rogeris Pedersenas.
J.R.Pedersenas garsėja subtilia grojimo technika.
J.R.Pedersenas garsėja subtilia grojimo technika. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kaunas

Šis muzikantas garsėja subtilia grojimo technika, jautrumu ir išgaunamu sodriu instrumento skambesiu. Kartu su J.R.Pedersenu koncertuos pianistas Artūras Anusauskas ir daugelį metų JAV gyvenęs būgnininkas Aras Biskis.

Žinomas Europoje

Europoje gerai žinomas J.R.Pedersenas įrašė daugiau nei šimtą kompaktinių diskų. Šiuo metu muzikanto gastrolių maršrutai apima visą Europą ir JAV. Šios šalies kritikai negaili jam liaupsių: „JRP (taip sutrumpintai vadinamas J.R.Pedersenas – aut. past.) yra akivaizdus solo virtuozas, kurio pasažai randa savo vietą kažkur tarp Charlie Hadeno ir Eberhardo Weberio.“

Be koncertinės veiklos, J.R.Pedersenas daug dirba kaip pedagogas, jis taip pat prisidėjo prie Danijos kontraboso mokyklos tobulinimo, įkūrė ir vadovauja Danijos kontraboso asociacijai.

Koncerte – su bičiuliais

Kaune svečias koncertuos su dviem bičiuliais – Lietuvos džiazo muzikantais. Trio pianistas A.Anusauskas – vienas ryškiausių Lietuvos džiazo pianistų, kompozitorius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas, Džiazo katedros vedėjas. Jis bendradarbiavo su daugeliu Lietuvos džiazo meistrų, danų vokaliste Anne Kierulf, amerikiečių būgnininku A.Biskiu, buvo kvinteto „Džiazo nublokšti“ narys.

Dar vienas trio narys – A.Biskis – save dažniausiai pristato kaip Amerikos lietuvį. Tačiau svarbiausia – kaip būgnininką.

„Būgnas yra vienas iš mano gyvenimo pagrindų. Kai pagalvoju, kas aš esu pasaulyje, tai norėčiau sakyti, kad esu būgnininkas. Ir pats tuo tikėti, ir kad kiti galėtų tikėti“, – sako A.Biskis.

Profesionalioje scenoje jis groja jau daugiau kaip tris dešimtis metų. 1990 m. baigė Berklio muzikos koledžą, o vėliau sėkmingai dalyvavo Čikagos džiazo ansamblių veikloje. Prieš dešimt metų grįžęs į Lietuvą trumpam prisijungė prie Kauno bigbendo, groja su įvairiais ansambliais, moko groti būgnais.

Koncerto vasaros amfiteatre pradžia liepos 14 dieną, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius