Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 09

Lietuvos gimtadienį švęsiantiems kauniečiams grupė „Antis“ pasiūlys aštrų kokteilį

Kovo 11-ąją, kai už lango plazdės trispalvės, o miestų aikštėse dundės patrankų salvės, kauniečiai nepriklausomos Lietuvos gimtadienį kviečiami paminėti Ryšių istorijos muziejuje su legendine grupe „Antis“. Retai gimtajame mieste koncertuojančios grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas „15min“ prasitarė, jog prieš kovo 11-ąją visada jaučiasi apimtas nostalgijos.
Grupė „Antis“ Kaune koncertuos ypatingą dieną – kovo 11-ąją.
Grupė „Antis“ Kaune koncertuos ypatingą dieną – kovo 11-ąją. / Grupės asmeninio archyvo nuotr.

- Išgirsti gyvai grojančią „Antį“ kauniečiai gali retai. Tad pokalbį pradėsiu nuo jų padėkos – šluojami bilietai rodo, kad esate labai laukiami Kaune.

- Smagu girdėti. Tačiau mes apskritai retai kur koncertuojame. Muzika mums dabar jau tik pomėgis, malonus užsiėmimas. Visi grupės nariai intensyviai dirba kitus darbus. Daugelis – nesusijusį su muzika. Jei koncertų būtų daugiau, kiltų problemų.

- Šįkart koncertuosite išskirtinę dieną – Kovo 11-ąją. Ką jums pačiam reiškia ši data?

- Ji labai svarbi, nes ir „Antis“ kažkiek prisidėjo prie Kovo 11-osios šventės atsiradimo. Savu laiku skatinome, kad tokia proga būtų minima. Tokias šventes reikia organizuoti nuoširdžiai, nesimaivant. Jei pati tauta Kovo 11-ąją laikys švente, tai ją ir minės. Jokie oficialūs minėjimai, kitokie renginiai žmonių neprivers to daryti. Apsisprendžia tik jie patys. Apskritai Lietuvoje kartais atrodo, kad yra per daug švenčių, todėl, būna, kad žmogus nebežino, ką jos reiškia.

Kovo 11-oji lietuviams yra labai prasminga, nes būtent tuomet atgavome laisvę. Žinoma, tą egzaminą, kurį tebelaiko lietuvių tauta, ne taip paprasta įveikti. Kartais atrodo, kad kai kas norėtų mažiau laisvės. Tačiau laisvė ir yra didysis mūsų išbandymas. Lietuviai turi rasti save laisvėje, nes tai – plotas, kuriame žmogus, kaip asmenybė, gimsta, tampa savimi. Laisvė yra milžiniškas iššūkis, mūsų galimybė. Pati savaime ji nieko neduoda.

Jei pati tauta Kovo 11-ąją laikys švente, tai ją ir minės. Jokie oficialūs minėjimai, kitokie renginiai žmonių neprivers to daryti. Apsisprendžia tik jie patys

- Laisvės tema aktuali ir „Anties“ kūryboje. Grupės įvaizdis, ironiški dainų tekstai ir teatralizuoti šou, kuriuose kone atvirai buvo pašiepiama sovietinė realybė, anuomet įkvėpė lietuvius drąsioms idėjoms.

- Taip. Apie laisvę kalbame ir paskutinėje savo programoje – muzikinėje utopijoje „Zuikis Pleibojus“. Mes mažiau apie meilę, paneles dainavome, daugiau apie laisvę.

- Ką bus galima išgirsti kovo 11-ąją įvyksiančiame koncerte Kaune?

- Tai bus specialus koncertas su programa, skirta Kovo 11-ajai. Juokingas sutapimas, bet ir pati programa vadinasi „Laisvė 2011“. Ji sudaryta įvairių „Anties“ dainų, kurios yra apie laisvę ir buvimą savimi. Dainos – iš visų grupės laikų: ir senųjų laikų, ir iš „Zuikio Pleibojaus“. Tie, kas ateis į koncertą, pamatys platų „Anties“ gyvavimo laikotarpio spektrą, tačiau pateiktą ypatingu pjūviu. Koncertas Kaune bus tarsi „aštrus kokteilis“.

Kas: Grupės „Antis“ koncertas.

Kur: Ryšių istorijos muziejus (Rotušės a. 19).

Kada: kovo 11 d., penktadienis, 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius