-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 23

Pianistas grojo plūduriuodamas Arkties vandenyne

Italų kompozitorius ir pianistas Ludovico Einaudi prieš keletą savaičių suorganizavo neįprasčiausią savo koncertą – plūduriuodamas ant specialiai tam sukurtos platformos, Arkties vandenyne jis fortepijonu atliko savo kompoziciją „Elegija Arkčiai“, praneša „The Washington Post“.

Kūrinys buvo sukurtas išskirtinai šiam pasirodymui, o jį parėmė tarptautinė aplinkosaugos aktyvistų organizacija „Greenpeace“. L.Einaudi koncertas buvo dalis tarptautinės kampanijos, siekiančios atkreipti pasaulio lyderių dėmesį į padėtį Arkties vandenyne.

Mokslininkai įspėja, jog ledynai Arktyje tirpsta kur kas greičiau nei planuota, o šie pokyčiai turės didelę reikšmę pasaulio klimatui, laukinei gamtai ir ekonomikai.

Paskelbus L.Einaudi pasirodymo vaizdo įrašą, „Greenpeace“ išplatintame pranešime teigė, jog Arkties vandenynas yra menkiausiai apsaugotas pasaulyje, o jo atvirai jūrai netaikomi jokie teisiniai saugikliai. „Tirpstant ledo sluoksniui ir kylant temperatūrai, ši unikali erdvė praranda savo ledinį skydą, taip ją atveriant neapgalvotai eksploatacijai, žalingai žuvininkystei ir rizikingai naftos gavybai“, – sakoma pranešime.

Šią savaitę Ispanijoje vyksiančiame 15 Europos vyriausybių atstovų susitikime bus aptariami būdai, kaip apsaugoti šiaurės rytų Atlanto vandenyną bei Arkties vandenyną.

„Scanpix“/AP nuotr./Ludovico Einaudi groja Arktyje
„Scanpix“/AP nuotr./Ludovico Einaudi groja Arktyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius