Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 04

Pirmą kartą Lietuvoje – prestižiniai baroko muzikos atlikėjai

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos pasaulinio garso baroko muzikos interpretatoriai – žymusis Belgijos baroko orkestras „B’Rock“ ir fleitos Paganiniu vadinamas šveicarų fleitininkas ir dirigentas Maurice’as Stegeris.
Belgijos baroko orkestras „B’Rock“
Belgijos baroko orkestras „B’Rock“

Svečiai atliks Giuseppe’s Antonio Brescianello, Antonio Vivaldi, Giuseppe’s Torelli ir Francesco Geminiani kūrinių programą „Su meile, Vivaldi“.

Koncertas vyks šeštadienį, vasario 8 d., didžiojoje Lietuvos nacionalinės filharmonijos scenoje.

„Sulaukti tokio lygio kolektyvo pasirodymo Filharmonijoje mums yra didžiulė garbė. Nepaprastai džiaugiamės, kad galim suregti šį ypatingą koncertą sezono metu ir šitaip pamaloninti savo publiką, o ypač senosios muzikos gerbėjus, išskirtiniais įspūdžiais“ – neslepia džiaugsmo Lietuvos nacionalinės filharmonijos generalinė direktorė Rūta Prusevičienė.

Belgijos baroko orkestras „B’Rock“ yra vienas geriausių pasaulyje tokią muziką atliekančių kolektyvų. Orkestre groja daugiau kaip dvidešimt atlikėjų. Su „B’Rock“ orkestru dažnai pasirodo garsūs solistai ir dirigentai, tokie kaip René Jakobs;as, Jérémie Rhorer‘is, Leonard‘as Garciá Alarcón‘as, Peter‘is Dijkstra, Philippe’as Jaroussky, Kristiana Bezuidenhout, Aleksandras Melnikovas, Ilina Ibragimova ir kiti. Kolektyvas per sezoną surengia tris dešimtis nuotaikingų koncertų įvairiose šalyse.

Orkestro repertuaro pagrindas – žinomi ar rečiau skambantys XVII–XVIII a. kūriniai. Šiam kolektyvui visa muzika yra šiuolaikinė, nesvarbu, ar tai būtų Monteverdi, Vivaldi, Mozart‘as, ar Britten‘as. Orkestro „B’Rock“ meno vadovas ir koncertmeisteris Rodolf‘as Richter‘is – žymus smuikininkas, daug koncertuojantis kaip solistas ir ansamblio narys. Jis yra padaręs nemažai Johanno Sebastiano Bacho, Georgo Friedricho Händelio, Giuseppe’s Tartini ir kitų kompozitorių įrašų, neseniai, kartu su „B’Rock“ orkestru, į kompaktines plokšteles įrašė Antonio Vivaldi ir John‘o Cage’o kūrinius.

Koncerto solistas – pagarsėjęs baroko muzikos interpretuotojas, šveicarų fleitininkas ir dirigentas Maurice’as Stegeris. Jis nuolat kviečiamas koncertuoti ir diriguoti geriausiems baroko, klasikinę ir moderniąją muziką atliekantiems kolektyvams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius