Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 15

Prasidėjo pirmosios tarptautinio garso miuziklo „Rent“ repeticijos

Vieno populiariausių visų laikų miuziklų „Rent“ kūrybinė grupė bei atlikėjų komanda nesnaudžia. Nenumaldomai artėjant premjeroms, kurios vyks rugsėjo 2 d. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre ir rugsėjo 8 d. Nacionaliniame Kauno dramos teatre, prasidėjo pirmosios vokalinės pamokos bei repeticijos.
Derek Barnes. Miuziklo „Rent“ repeticijos akimirka
Derek Barnes. Miuziklo „Rent“ repeticijos akimirka / VYRI media nuotr.

Pulitzerio premiją ir „Tony“ apdovanojimą už geriausią miuziklą pelniusiame „Rent“ personažus kurs Lietuvos muzikos, teatro bei kino pasaulio žvaigždės: Vaidas Baumila, Dominykas Vaitiekūnas, Girmantė Vaitkutė, Martynas Kavaliauskas, Jeronimas Milius, Oneida Kunsunga, Justinas Lapatinskas, Tomas Žaibus, Martynas Vaidotas, Gabrielė Bielskytė, Tomas Legenzovas ir daugelis kitų.

„Rent“ atlikėjai kasdien dainavimo meno subtilybių semiasi iš kompozitoriaus, vokalo specialisto ir profesoriaus iš Didžiosios Britanijos Derek Barnes. Derek Barnes dirbo muzikos vadovu statant tokius puikiai žinomus kūrinius kaip opera „Oidipus“, miuziklai „Les Misérables”, „Coram Boy“, „City of Angels“, „A Little Night Music“, „Carmen Jones“ bei daugelis kitų.

Atlikėjai neslepia susižavėjimo ir džiugesio, jog turi galimybę dirbti su puikiais savo srities specialistais. „Labai smagu dirbti su profesionalais, iš karto gauname daug vertingų pastabų, aukštų reikalavimų, kurie neretai kitokie nei įprasta. Viskas daroma labai atsakingai ir tai džiugina“, – mintimis dalijosi žaismingos, užburiančios vilioklės Mimi rolę atliksianti Gabrielė Bielskytė.

Nors repeticijose reikalaujama daug ir mokymosi tempas anaiptol neleidžia ilsėtis, ne vienas teigia, kad būti čia ir dabar yra beprotiškai smagu ir gera. Vyraujančios nuotaikos yra teigiamos, nejaučiama jokios įtampos. „Nuotaikos yra puikios. Aš esu laiminga dėl kiekvienos jau įvykusios repeticijos. Jaučiuosi labai gerai, mane supa nuostabūs žmonės. Vasara, gražus oras, dainuojame, gražūs kūriniai, viskas puiku“, – pasakoja Oneida Kunsunga, įkūnysianti ekspresyvią, emocionalią, tikrą karštakošę Maureen.

Jai antrino ir kolega Šarūnas Navickas. „Puikios nuotaikos, dideli lūkesčiai, smagu matyti, kad per kelias valandas padarėme didelę pažangą ir jau dainuojame keliais balsais. Daug medžiagos, didelis progresas, natose prisidėjome krūvas pastabų, prisipaišėme daugiau natų negu ten turėtų būti, bet man viskas labai patinka“ – šypsodamasis kalbėjo kontraversiško, vidinių prieštaravimų draskomo Benny‘io vaidmens atlikėjas Šarūnas Navickas.

Žinoma, pirmosios repeticijos atneša ir tam tikro nerimo bei nedidelių sunkumų. Kai kurie, įpratę dirbti per naktis ir esantys patys tikriausi pelėdos, grumiasi su miego stygiumi ir deda visas pastangas, kad nepavėluotų į rytines repeticijas. „Yra nedidelis šokas, jog reikia dirbti kita kalba, nes anksčiau to nebūta. Bet tai įdomi patirtis ir dėl to visi yra patenkinti. Taip pat gana sunku yra dainuoti ryte, balsui reikia atsibusti bent kelių valandų, o jei atsikeli likus dviem valandoms iki repeticijos, skubėdamas į ją leki, dainuojasi tikrai sunkiai, bet viskas įmanoma, tai menkniekis, išmoksiu keltis 6 ryto“ – mintimis dalijosi Kristina Radžiukynaitė, įkūnysianti energingą, valiūkišką Mimi. Nors repeticijų atmosfera puiki ir komanda sutaria labai gerai, darbo, einant laikui, tik daugės. Svarbi užduotis, su kuria reikia susidoroti, pasak Jeronimo Miliaus, atliksiančio rokerio Roger‘io vaidmenį, yra tokia, kad reikia įsisavinti daug naujos medžiagos per trumpą laiko tarpą.

Repeticijos vyksta kasdien, o laikui bėgant jų tik daugės, todėl miuziklas pakoregavo kai kurių atlikėjų dienotvarkes bei planus. Gabrielė Bielskytė juokdamasi pasakoja, kad sunkumai ir pokyčiai prasideda tuomet, kai tenka pakeisti gyvenamąją vietą; iš Kauno atvykti gyventi į Vilnių, miestą, kurį pažįsti menkai. Kai kurie dėl repeticijų atsisakė papildomų veiklų, pasiūlymų ar renginių, nes repeticijoms reikia atsiduoti, bet, anot jų, tai nėra problema, nes miuzikle „Rent“ džiaugsmo gaunama kur kas daugiau.

Kai kurie atlikėjai miuziklui iš anksto buvo paskyrę beveik visą savo vasaros laiką. „Anksti planuoju savo dienotvarkę, kelis mėnesius ar pusę metų į priekį. Žinojau, kada vyks „Rent“ repeticijos, tad visus kitus pasiūlymus tiesiog atmetu, nes žinau, kad būsiu užsiėmusi ir išvykusi“, – kalbėjo Gabrielė Bielskytė.

Tuo tarpu kiti dalijasi mintimis, kad dalykai, kurių šiuo metu ir ateityje, prasidėjus ilgesnėms bei įtemptesnėms repeticijos, teks atsisakyti – vasara, dalis pramogų, linksmybių ir daug laisvo laiko.

Miuziklą „Rent“ Lietuvoje stato tarptautinė kūrėjų grupė. Tai režisierius ir muzikinio teatro profesorius GeorgeMalvius, kurio kūrybinėje biografijoje 70 miuziklų, 60 pjesių bei 20 operų. Semtis šokio meno subtilybių padės Stokholmo baleto akademijos dėstytoja Adrienne Åbjörn, o muzikinę miuziklo dalį kuruos vokalo specialistas, kompozitorius ir muzikos prodiuseris DerekBarnes. Scenos apipavidalinimu bei kostiumais rūpinsis scenografė ir kostiumų dizainerė Ellen Cairns. Garso režisierius – Olli Nousiainen, šviesų dailininkas – Palle Palme.

Bilietus į miuziklą „Rent“ platina TIKETA.

Daugiau informacijos: www.jmt.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius