2013 04 08

Savaitgalio pradžia – balkaniškos muzikos siautulyje

Pirmasis balandžio savaitgalis prasidėjo taip, kaip daugelis penktadienio vakarą buvusių menų fabrike Loftas nesitikėjo. Nors renginio „Balkanaktis Live“ pradžioje jau buvo galima nuspėti, kad besirenkanti publika pasiruošusi nevaldomoms linksmybėms, tačiau vėlesni įvykiai bet kokius įsivaizdavimus nustelbė.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Vytenio Jurevičiaus nuotr.

Per pirmąjį renginio pusvalandį užsipildęs Loftas pasiruošė čigoniškoms linksmybės. Scenoje pirmieji balkanišką energiją pradėjo žarstyti Baltic Balkan – balkanakčių dalyviams ir alternatyvios scenos stebėtojams jau puikiai pažįstama DJ grupė. Valandos setas kaip reikiant išjudino balkaniškos muzikos mylėtojus. Ir tuomet į sceną įžengė ilgai Gogol Bordello gerbėjų lauktas Gogol Bordello tribute. 

Iki renginio vienu ambicingiausių pastarojo meto tribute projektu vadintas, gerbėjų būgštavimų dėl to, ar pavyks surasti charizmatiškojo Eugene Hutz antrininką, sulaukęs, kolektyvas jau pirmaisiais kūriniais paneigė visas abejones. O tada prasidėjo tikrasis šėlsmas. Minia puikiai žinojo visus atliekamus kūrinius, tad galėjo dainuoti kartu, o muzikantai be atokvėpio atliko net 27 populiariausius Gogol Bordello kūrinius. 

Anot renginio dalyvių, tokiame lietuviškai balkaniškame šėlsme dar neteko būti, o ir apskritai girdėjosi kalbų apie geriausią vakarėlį per pastaruosius keletą metų. Publiką papirko ne tik profesionaliai atlikti Gogol Bordello kūriniai, tačiau ir muzikantų nuoširdumas bei nesibaigiančios jėgos. „Tai, kas čia vyko, yra naujos balkaniškos muzikos era ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje“, – renginio pabaigoje džiūgavo vienas renginio dalyvių.

VIDEO: Gogol Bordello Tribute LT - Start Wearing Purple
VIDEO: Balkanaktis Live @ Loftas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius