Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 29

Šešios dainos, kuriomis buvo kankinami žmonės

Šią savaitę JAV karinio laivyno pareigūnas prasitarė, kad prie Somalio krantų plaukiojančiuose laivuose visu garsu leidžiamos Britney Spears dainos tam, kad atbaidytų jūrų piratus. „Jie nekenčia Vakarų kultūros ir muzikos, todėl B.Spears dainos tam yra idealios“, – kuo rimčiausiai pasakojo pareigūnas.
Protestas prieš Gvantanamo kalėjimą
Protestas prieš Gvantanamo kalėjimą / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Eminemas Muzika

„Time“ sudarė šešių dainų sąrašą, kurios buvo naudojamos žmonių kankinimui.

1. Dinozauro Barney „I Love You“

VIDEO: Dinozauro Barney „I Love You“

Neaišku, kiek amerikiečių tėvų kenčia nuo šios vaikų mylimos dainos perdozavimo, tačiau JAV tardytojai pripažino, kad ši daina – viena labiausiai naudojamų jų arsenale. Vienas JAV policijos pareigūnas 2003 metais „Newsweek“ pasakojo, kad per apmokymus jis turėjo net 45 minutes be pertraukos klausytis „I Love You“. „Niekada nenoriu to patirti dar kartą“, – sakė jis.

2. „Van Halen“ – „Panama“

VIDEO: „Van Halen“ – „Panama“

Tarptautinės teisė neleido JAV smogikams įsiveržti į Vatikano ambasadą 1989 metų gruodį, kurioje slėpėsi buvęs Panamos diktatorius Manuelis Noriega. Tačiau tarptautiniai susitarimai neuždraudė JAV pajėgoms šalia pastato visu garsu leisti amerikietišką rokenrolą. Po kelių dienų kurtinančio „Van Halen“, „The Clash“ ir „The Howard Stern Show“ skambesio Vatikano atstovai įdavė M.Noriegą.

3. Eminemo „The Real Slim Shady“

VIDEO: Eminemo „The Real Slim Shady“

Tikriausiai daugeliui nueina nemalonūs šiurpai vien išgirdus iki gyvo kaulo įkyrėjusią pirmąją dainos frazę „May I have your attention please?“. O jeigu ją reikėtų klausyti tūkstančius kartų ištisas savaites? Būtent tai teko iškęsti Benyamui Mohammadui, kuris buvo kalinamas slaptame JAV kalėjime Kabule. „Human Rights Watch“ organizacijai jis vėliau pasakojo, kad tardytojai 20 dienų iš eilės kaliniams leido Eminemo ir Dr.Dre muziką, kankino badu ir troškuliu. „Daugeliui tiesiog pasimaišė. Girdėdavau žmones trankant galvas į sienas ir duris, klykiant iš visų jėgų“, – pasakojo jis.

4. Barry Manilow „Copacabana“

VIDEO: Barry Manilow „Copacabana

Viename Sidnėjaus priemiesčių paaugliai tiesiog okupavo pasivaikščiojimo zoną, o aplinkiniai gyventojai kentėjo nuo terorizavimo ir chuliganavimo. Vienos parduotuvės savininkas ir tarybos narys Gary Greenas nusprendė su chuliganais kovoti neįprastu būdu – rožinėmis šviesomis ir Barry Manilow muzika. „Rožinėje šviesoje oda atrodo dėmėta ir išryškėja visi spuogai bei dėmės. Nežinau kodėl, bet renkantis muziką į galvą man šovė B.Manilow“, – ABC tuomet kalbėjo australas. Jo planas puikiai pavyko – jaunuoliai greitai apleido pamėgtą vietą. 

5 ir 6. Bruce Springsteeno „Born in the U.S.A.“ ir „Rage Against the Machine“ – „Killing in the Name Of“

VIDEO: Bruce Springsteeno „Born in the U.S.A.“
VIDEO: „Rage Against the Machine“ – „Killing in the Name Of“

Išėję į laisvę Gvantanamo kalėjimo kaliniai pasakoja, kad B.Springsteeno hitas metų metus kas rytą naudojamas kaip žadintuvas. „Rage Against the Machine“ daina „Killing in the Name Of“ taip pat buvo itin mėgiama kalėjimo prižiūrėtojų – ji visu garsu buvo grojama kone kasdien. Toks pasirinkimas atrodo mažų mažiausiai keistas – abiejose šiose dainose kritikos objektas yra JAV vyriausybė. „Rage Against the Machine“ gitaristas Tomas Morello buvo vienas iš muzikantų, pareikalavusių JAV atskleisti dainų, kurios naudojamos kaip kankinimo priemonė, sąrašą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius