Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 04

Šeštadienį W.A.Mozarto „Requiem“ atliks apie puspenkto šimto muzikos profesionalų ir mėgėjų

Gruodžio 8 d., šeštadienį, Šv.Jonų bažnyčioje visą dieną skambės W. A. Mozarto „Requiem“ akordai. 19 val., po visos dienos repeticijų, šį kūrinį klausytojams atliks trys Vilniaus universiteto (VU) chorai – „Gaudeamus“, „Virgo“, „Pro musica“ – su VU kameriniu orkestru ir per pustrečio šimto užsiregistravusių projekto „Klasika visiems“ dalyvių iš Vilniaus ir įvairių Lietuvos vietovių.
Choras „Pro musica“
Choras „Pro musica“ / Gintaro Mačiulio nuotr.

Projektas „Klasika visiems“ suteikė unikalią galimybę muzikos mėgėjams, pažįstantiems natų raštą, patiems įsitraukti į gyvą muzikavimą, pajusti šio įspūdingo muzikos veikalo įtaigą, perteikti jo ekspresiją ir dramatizmą. Ši iniciatyva išties pasiteisino – norinčiųjų dainuoti skaičius viršijo lūkesčius.

„Susidomėjimas buvo toks didelis, kad net teko stabdyti kai kurių balsų dalyvių registraciją“, – sakė VU chorų vadovė ir projekto iniciatorė Rasa Gelgotienė.

Koncerte grieš VU kamerinis orkestras (vadovas P. B. Koncė), dainuos profesionalūs solistai Gunta Davidčuka (sopranas, Latvija), Nora Petročenko (mecosopranas), Mindaugas Zimkus (tenoras) ir Nerijus Masevičius (bosas). Diriguos VU chorų meno vadovė Rasa Gelgotienė.

W. A. Mozarto „Requiem“ – paskutinis kompozitoriaus kūrinys ir vienas labiausiai jaudinančių bei turiningiausių XVIII a. muzikos pavyzdžių. W. A. Mozartas kūrė „Requiem“ su karštligišku užsidegimu, kankinamas nuojautos, kad kūrinį rašo sau. Jo gyvenimas nutrūko kūrybinio genijaus suklestėjimo viršūnėje, kompozitoriui sulaukus vos 35-erių.

W. A. Mozarto „Requiem“ – gilios išminties ir tragizmo kupina poema apie gyvenimą ir mirtį, apie asmenybės ir visos žmonijos likimą; tai įaudrintos tarp nusivylimo ir vilties besiblaškančios sielos išpažintis, sukrečiantis pasakojimas apie abejones ir baimę. Veikalas parašytas keturiems solistams, mišriam chorui ir simfoniniam orkestrui pagal tradicinį lotynišką katalikų gedulingų pamaldų tekstą, kuris atsirado dar viduramžiais.

Koncertas vyks šeštadienį, gruodžio 8 d., 19 val. VU Šv. Jonų bažnyčioje (Šv. Jono g. 12). Įėjimas laisvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius