Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 30

Simfoninio roko koncerte – nuo J.Haydno iki „Coldplay“

Gitaristas Martynas Kuliavas, grupė „Ingenious“ bei Šv. Kristoforo kamerinis orkestras. Tokia trijulė liepos 2-ąją susitiks Vilniaus mokytojų namų kieme tam, kad atskleistų ryškiausias simfoninio roko spalvas.
Simfoninis rokas
Simfoninis rokas / Organizatorių nuotr.

Ambicingo uždavinio – suteikti iki skausmo žinomiems kūriniams naują skambesį – ėmęsis M.Kuliavas apie koncertą su orkestru svajojo seniai. Nenuostabu, jog prieš porą metų ši svajonė pirmą kartą išsipildė būtent per Kristupo vasaros festivalį.

„Groti su orkestru yra didesnė atsakomybė. Kita vertus, taip ir įdomiau. Tas pats kūrinys suskamba ryškiau, sodriau, atsiskleidžia platesne gama. Orkestro atliekamas partijas galima atlikti ir klavišiniais instrumentais, bet kai gyvai groja tiek žmonių – visai kitas skambesys“, – sakė M.Kuliavas.

Simfoninio roko mėgėjai tikriausiai dar prisimena pirmąjį M.Kuliavo ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro susitikimą scenoje. Tąkart muzikantai įrodė, kad klasikinė muzika puikiai įkandama ir ne klasikos atlikėjams, o populiariausių šiandieninių roko grupių dainoms orkestras gali įpūsti naujos gyvybės.

Šįkart Vilniaus mokytojų namų kieme vyksiančiame koncerte skambės ne tik ankstesnės „Simfoninio roko“ programos dainos, bet ir nauji kūriniai – pavyzdžiui, grupės „Coldplay“ daina „Viva la Vida“.

Koncertui besiruošiantys muzikantai savo klausytojų neskirsto į roko ar klasikinės muzikos gerbėjų gretas.

„Kai pirmą kartą surengėme simfoninio roko koncertą, dauguma jo klausytojų buvo vyresnio amžiaus žmonės, dažniausiai klausantys klasikinės muzikos, tačiau neabejingi ir kitiems žanrams. Pavyzdžiui, kai užgrojome grupės „Nirvana“ kūrinį, žmonės net pakilo nuo kėdžių. Sakyčiau, kad šis koncertas skirtas kitokio muzikos skambesio ieškantiems žmonėms. Mes grojame žinomus kūrinius, tačiau nauju formatu“, – kalbėjo M.Kuliavas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius