Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 30

Toliau pildomas festivalio „Bliuzo naktys 2013“ atlikėjų sąrašas

Dvidešimtąjį jubiliejų atšventęs festivalis „Bliuzo naktys“ ir toliau intensyviai ruošiasi šiųmečiam lietuviškajam Vudstokui.
Garbanotas Bosistas
Garbanotas Bosistas

Ta proga, liepos 5-6 dienomis Lūksto ežero pakrantę Varniuose okupuosianti muzikos ir pramogų šventė toliau pildo savo atlikėjų sąrašą. 

“Man belieka tik kartotis, kad svarbiausia – nepamiršti piniginės ir palapinės”, – sako festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis Blėka. 

Taigi, prie amerikiečių dainininkės Danos Fuchs, grupių “Hard Times”, “Mirramaze”, “Hilda Blues Band”, “Alvon Johnson Blues Band”, Pete Brown, Krissy Matthews, “Double Harp Attack” bei “Latvian Blues Band” jungiasi ir dar keletas bliuzo žvaigždžių. 

Pirmoji iš jų – garsus britų bliuzo gitaristas Olis Brownas. Prieš penkerius metus su debiutiniu albumu “Open Road” ir puikiomis jo recenzijomis debiutavęs muzikantas kaipmat užsikabarojo į tokių festivalių kaip Glastonbury sceną, o taip pat pelnė geriausio vokalisto ir jaunojo atlikėjo titulus Didžiosios Britanijos bliuzo apdovanojimuose. Galų gale, užlipti kartu ant scenos Oliui pasiūlė ir tokios žvaigždės kaip Johnas Mayallas. Tad belieka laukti kuo Olis Brownas stebins “Bliuzo naktų” svečius. 

Jau tradicija tampa akimirka, kuomet ant festivalio scenos užlipa lietuviškoji bliuzo legenda Arina. Šie metai – neišimtis.  Muzikos kritikai Ariną praminė „Kiplingo Bagira, turinčią jauno Micke Jagger plastiką“. Pati Arina sako, kad taip ji elgiasi tik scenoje. „Arina scenoje – tai prabangus neišmatuojamas vokalas ir visaapimantis magnetizmas. Kai ji atsisėda prieš mikrofoną, užmerkia akis, jūs iškart pasijuntate tarsi “primagnetinti„ prie jos. Jūs daugiau nieko nepastebite, nors ji ir nedaro nieko ypatingo – tiesiog dainuoja. Bet koks tai dainavimas! Jame telpa visas gyvenimas: meilė, išsiskyrimas, viltys, praradimai ir atradimai, vakarinė malda... Nuoširdumas jos dainavimą padaro įspūdingu, jis giliai jaudina, nuo jos balso natūraliai apima drebulys“, – taip įspūdingai apie Ariną rašo garsi rusų žurnalistė S.Kukina. Ar įmanoma jos žodžiais abejoti? 

Bliuzo gerbėjams puikiai pažįstamas ir “Blues Makers” vardas. Šįkart bliuzo grandai tęs gero muzikinio skonio tradicijas ir pagarbą atiduos “ZZ TOP”. Su didžiuliu malonumu “Blues Makers” ir jų projektas “ZZ TOP tribute.lt” pristatys hitus, kuriuose pinasi tokios didžiulės srovės kaip blues ir rock. 

Jaunosios kartos vietą ant “Bliuzo naktų” scenos užims mylimi ir labai perspektyvūs vaikėzai iš “Garbanoto bosisto”. 
Vilniuje gimusi grupė susideda iš įvairų muzikinį skonį puoselėjančių bičiulių, kurie tarp senų ir naujų skambesių mėgina komponuoti savitą garsą roko, bliuzo ir rokenrolo pasaulyje. Per beveik penkerius kūrybos metus kone visus sostinės klubus ir roko barus šokdinusi kompanija – vieni tų, kurie primins XXI a. pradžios Lietuvos indie sceną.

2012-aisiais grupė išleido minialbumą „VENERA“, gavo metų roko grupės apdovanojimą alternatyvios muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė“, surengė du turus po Lietuvą, Latviją, koncertavo Lenkijoje. 

Pažinkite jaunimą ir ne tik – jau liepos 5-6 dienomis, prie Lūksto ežero, Varniuose. 

Bilietus į “Bliuzo naktis” galima įsigyti "Tiketa" kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius