Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 15

Viačeslavo Ganelino 70-mečiui – net dešimties didžiausių Lietuvos džiazo grandų koncertas

Dešimt žymiausių ​​ džiazo muzikantų kviečia jus į Lietuvos džiazo patriarcho Viačeslavo Ganelino 70-mečio progai skirtą koncertą, vyksiantį gruodžio ​17 d. 19 val. Rūdninkų knygyne! Šiame išskirtiniame pasirodyme išvysite pianistą Dmitrijų Golovanovą, saksofonininkus Skirmantą Sasnauską, Vytautą Labutį, Janą Maksimovičių ir Juozą Kuraitį, perkusininką Arkadijų Gotesmaną, trimitininkus Dominyką Vyšniauską ir Mindaugą Vadoklį, kontrabosininką Vytį Nivinską bei gitaristą Juozą Milašių.
Viačeslavas Ganelinas
Viačeslavas Ganelinas / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Knygynas Džiazas

​Dmitrijus Golovanovas muzikologų apibūdinamas kaip klavišinių virtuozas, vienodai gerai valdantis tiek fortepijoną, tiek elektroninius instrumentus. Grodamas įvairų repertuarą – nuo džiazo klasikos iki modernaus creative – menininkas kuria savo stilių, kuris įvardijamas kaip universalus, techniškas, emocionalus ir intelektualus.

Skirmantas Sasnauskas – trombonininkas, dūdmaišininkas, multiinstrumentininkas, kompozitorius, vokalistas... Jo raiškos priemonių arsenalas turtingas, kaip ir jo kūrybinis akiratis, aprėpiantis tradicinį džiazą, free, fusion, džiazo ir folkloro bei džiazo ir akademinės muzikos sintezes, avangardinius eksperimentus. Jis ypač pagarsėjo savitu stiliumi, išradingai eksploatuo ​ jančiu lietuviškojo folkloro elementus ir tembrus.

Vytautas Labutis – viena ryškiausių ir veikliausių Lietuvos džiazo asmenybių. Grupių lyderis, įvairiapusis kūrėjas, pedagogas, multiinstrumentininkas improvizatorius, grojantis įvairiais pučiamaisiais, klavišiniais (neretai daugiau nei vienu instrumentu tuo pat metu), dainuojantis. Jis puikus ir laisvose improvizacijose, ir fiksuotose struktūrose, ir kamerinėse sudėtyse, ir dideliuose ansambliuose. 

Saksofonininkas Janas Maksimovičius kritikų apibūdinamas kaip pagarsėjęs perfekcionistas ir įvairių stilistikų raiškos meistras. Lietuvos džiazo arenoje žinomas nuo 1996 m. ir muzikuojantis su garsiausiais atlikėjais, nuo 2002-ųjų J. Maksimovičius debiutavo kaip lyderis ir kompozitorius. Be to, J. Maksimovičius groja ne tik džiazą: jis žinomas ir kaip akademinės muzikos atlikėjas.​

Juozas Kuraitis ​ ​ – vienas talentingiausių jaunosios kartos Lietuvos saksofonininkų, dalyvavo daugelio džiazo meistrų projektuose, tarp jų – Arkadijaus Gotesmano, Artūro Anusausko, Petro Vyšniausko, Herbie Kopfo, George Kontrafouris, Costis Christodoulou, Dvoros Davis, Euan Stevenson. Muzikantas subūrė savo kvartetą, pasirodo Vilniaus džiazo orkestro programose.

Vienu kūrybingiausių šalies perkusininkų tituluojamas Arkadijus Gotesmanas – ukrainietis, jau bemaž 30 metų kuriantis ir grojantis laisvąją muziką Lietuvoje. Menininkas groja su Lietuvos džiazo grandais bei muzikuoja solo. Muzikantas vien džiazu neapsiriboja: taip pat atlieka ir šiuolaikinę akademinę muziką. Be to, A. Gotesmanas muzikinę erdvę sujungia su kitais menais: poezija, šokiu, teatru, performansu, instaliacija.
​​
Trimitininkas Dominykas Vyšniauskas nuo ankstyvo karjeros debiuto spėjo pagroti visuose Lietuvos, taip pat ir užsienio džiazo festivaliuose, daugelyje Europos šalių pasirodė kaip įvairių tarptautinių projektų narys. 

Mindaugas Vadoklis trimitu ėmė groti dar būdamas 11 metų. Baigęs džiazo studijas Klaipėdos universiteto Džiazo fakultete, iškart ėmė groti su garsiausiais šalies džiazo vardais bei užsienio atlikėjais. 

Vytis Nivinskas – filosofas, mąstymo meną pritaikęs džiaze. Jis – vienas ryškiausių Lietuvos džiazmenų, kontrabosininkas, pasižymintis muzikinio mąstymo brandumu, garso sodrumu bei ekspresyvumu, aktyvia ir ryškia artikuliacija bei lanksčiomis melodinių linijų kantilenomis. Džiazo scenoje pasirodęs 1994 m., bosistas veikiai įgijo svarią patirtį, grodamas su iškiliausiais Lietuvos džiazo muzikais, dalyvaudamas džiazo, roko, akademinės klasikos bei šiuolaikinės muzikos projektuose. 

Juozas Milašius – ​ g​itaristas, kompozitorius ir įvairių performansų autorius, Lietuvos džiazo scenos enfant terrible. Turbūt nė vienas Lietuvos džiazo muzikantas savo muzika nekėlė tiek aistringų diskusijų kaip eksperimentatorius ir konceptualistas Juozas Milašius. Džiazo scenoje pasirodęs 1986 metais, jis pagarsėjo kaip bekompromisiškiausias Lietuvos džiazmenas; savo muzikoje jis išbandė ir totalųjį free, ir triukšmo galimybes, ir alternatyvius garso išgavimo būdus, provokuodamas tiek beatodairiškas simpatijas, tiek kategorišką opoziciją.

​KUR? Rūdninkų knygyne, Rūdninkų g. 20, Vilnius
KADA? Gruodžio 17 d. 19 val.
REKOMENDUOJAMAS MOKESTIS – 60 Lt

DĖMESIO! REGISTRACIJA Į KONCERTĄ – BŪTINA. Lauksime jūsų laiškų info@rudninkuknygynas.lt arba skambučių 8-5 261 0266​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius