Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 05

Vilniuje – akordeonistų varžytuvės

Vilniaus koncertų sales užplūdo akordeono garsai. Iki balandžio 9 dienos Lietuvos akordeonistų asociacija sostinės gyventojus ir svečius kviečia lankytis Tarptautinio akordeonistų konkurso koncertuose.
Vieni iš konkurso dalyvių – Gargždų muzikos mokyklos absolventų akordeonų duetas: Gintarė Dausynaitė ir Aurelijus Kampas.
Vieni iš konkurso dalyvių – Gargždų muzikos mokyklos absolventų akordeonų duetas: Gintarė Dausynaitė ir Aurelijus Kampas. / Organizatorių nuotr.

Tarptautinių akordeonų meistriškumo varžybų metu vyks ir tradicinis, jau devintasis, Lietuvos akordeonistų konkursas. Nuo 1994-ųjų kasmet organizuojamas renginys į Lietuvos sostinę iš skirtingų šalies kampelių sutraukia daugybę akordeono muzikos žinovų, mėgėjų ir, žinoma, atlikėjų.

Šio konkurso scena neretai tampa tramplinu jauniems atlikėjams, o profesionalams padeda siekti pedagoginių aukštumų. Tarptautinio renginio metu bus apžvelgiama akordeono muzikos situacija Lietuvoje, šalies akordeono mokyklos tobulėjimas.

Dalyvių – daugybė

Konkurso dalyviai pagal amžių ir pasirinktą atlikimo žanrą suskirstyti į 11 kategorijų. Varžysis solistai ir įvairių sudėčių ansambliai, taip pat orkestrai. Dalyvių pasirodymus stebės ir vertins devynios tarptautinės vertinimo komisijos, sudarytos iš užsienio ir Lietuvos pedagogų. Dėl didžiulio dalyvių skaičiaus – parodyti savo sugebėjimus panoro apie 1000 vaikų ir jaunuolių iš visų Lietuvos muzikos ir meno mokyklų – konkursas buvo surengtas keturiais etapais.

Balandžio 5–9 dienomis Vilniuje pasirodys jau atrinkti geriausi akordeonistai, praėję du atrankinius etapus. Geriausiai pasirodysiantys konkurso dalyviai bei jų pedagogai bus apdovanoti diplomais, padėkos raštais, atminimo dovanėlėmis, o laureatams įsteigtos piniginės premijos bei vertingi prizai ir specialiai šiam renginiui sukurtos nugalėtojų taurės-statulėlės. Tarptautinio akordeonistų konkurso prizinis fondas – 18 tūkst. Lt.

Koncertinės kategorijos solistui-nugalėtojui papildomai kaip prizas bus įteiktas kvietimas surengti solinį rečitalį Tarptautiniame akordeono festivalyje Vilniuje lapkričio mėnesį. Šiųmetiniame konkurse pasirodys daug koncertuojančių akordeonistų bei žinomų ansamblių. Laukiama dalyvių ir komisijos narių iš užsienio šalių – Suomijos, Rusijos, Danijos, Baltarusijos, Kinijos, Estijos, Vietnamo, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Slovėnijos, Italijos, Prancūzijos.

Renginio vietos

LMTA Didžioji salė, LMTA J.Karoso salė, Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademija, Gedimino pr. 42, Vilnius
LMTA Kongresų rūmai (Kamerinė salė, Mažoji salė), Tilto g. 16, Vilnius
B.Dvariono dešimtmetė muzikos mokykla, T. Kosciuškos g. 13, Vilnius
B.Jonušo muzikos mokykla, Dariaus ir Girėno g. 16, Vilnius
Vilniaus Naujosios Vilnios muzikos mokykla, Karklėnų g. 9, Vilnius

Plačiau apie renginį – www.konkursas.laas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius