Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių solistai „Expo2020“ scenoje atliko „XYZ“

Penktadienį Nacionalinės Lietuvos dienos popietę „Expo2020“ jau įvyko Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (LVSO) pučiamųjų varinių kvinteto džiazo koncertas bei Dalios Ibelhauptaitės režisuotas „XYZ“ pasirodymas, kuriame partijas atliko solistai Laimonas Pautienius, Edgaras Davidovičius, Ieva Prudnikovaitė, Kamilė Bontė, Lina Dambrauskaitė.
Laimonas Pautienius
Laimonas Pautienius / Gabrieliaus Jauniškio nuotr.

Prieš pasirodymą 15min komentavo L.Pautienius, atliksiantis Renato partiją iš Verdi operos „Kaukių balius“.

„Šis projektas prasidėjo daugiau nei prieš 10 metų. Kiek pamenu, pirmasis pasirodymas vyko tuomet dar egzistavusiame „Lietuvos“ kino teatre. Iš ano meto galiu atsiminti, kaip buvo daromi įrašai. Pradžioje įrašinėdavome originaliai parašytą ariją, o vėliau Leonas Somovas apdirbdavo ariją savaip“, – pasakojo jis.

„Pasirodymas nebus labai didelis, nes atliksiu vieną solo numerį, o vėliau kartu su E.Davidovičiumi dainuosime ištrauką iš „e-Carmen“, – sakė jis.

Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Laimonas Pautienius
Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Laimonas Pautienius

Pučiamųjų varinių kvinteto pasirodymo konceptą komentavo „Vilnius City Opera“ meno vadovė D.Ibelhauptaitė. Pokalbio metu ji išryškino, kokiu principu „Expo2020“ buvo išskirstyta orkestro sudėtis.

„Žmonės dažnai nežino, kad simfoninis orkestras yra tarsi Rubiko kubas, – tęsė ji. – Jame yra daug dalių ir jis gali išsiskirstyti atskiromis dalimis ir taip susikuria visiškai kitokie ansambliai ir muzika. Tačiau tai vis tiek yra orkestras.“

„Grodamas orkestre muzikantas yra jo dalis, bet kiekvienas jų – pavienis didelis talentas, juos išskyrus jie dar labiau išryškėja“, – pasakojo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius