-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šiauliai gyvai“ – kai muzika sujungia ir parodo kelią

Prieš gerus metus Šiauliuose nevaldomas entuziazmas pagimdė projektą „Šiauliai gyvai“. Jis skirtas jaunų talentų paieškai. Formulė paprasta – randa talentingą atlikėją, nufilmuoja ir paleidžia į internetą klausytojų ir žiūrovų teismui. Toliau viskas saugiose likimo rankose.
Donatas Blanka ir Jonė Urniežiūtė
Donatas Blanka ir Jonė Urniežiūtė / „Šiauliai gyvai“ nuotr.

Su jaunaisiais talentais bendravo ir juos kalbino šiaulietė Jolita Kirkilaitė. 15min.lt siūlo paklausyti jaunų talentingų atlikėjų ir šį tą apie juos sužinoti. Netrukus supažindinsime skaitytojus ir su kitais jaunaisiais atlikėjais.

Donatas ir Jonė – muzikos sujungti

Kuršėniškis Donatas Blanka ir šiaulietė Jonė Urniežiūtė – tai pora, kurią suvedė muzika. Jie vienas kitą pamatė akordeono koncerte.

„Šiauliai gyvai“ nuotr./„Šiauliai gyvai“ – kai muzika sujungia ir parodo kelią
„Šiauliai gyvai“ nuotr./„Šiauliai gyvai“ – kai muzika sujungia ir parodo kelią

Muzikos fone užsimezgusi pažintis ilgainiui išaugo į gražią draugystę, kuri paskatino jaunuosius atlikėjus pradėti kurti kartu.

D.Blanka atvirauja, kad muzika susidomėjo pakankamai vėlai – būdamas dešimtoku. Užsibrėžęs tikslą išmokti groti gitara, vaikinas užsirašė į muzikos mokyklą ir trejus metus lankė mėgėjų kursą.

VIDEO: Šiauliai gyvai | Donatas Blanka ir Jonė Urniežiūtė - Birželio naktys.

Šiauliuose gimusi ir augusi J.Urniežiūtė dėkinga tėvams, kurie ją dar visai mažą nuvedė į muzikos mokyklą mokytis griežti smuiku. „Turėjau puikių pedagogų ir tik dabar, kai suaugau, suprantu, kiek daug man jie davė“, – pasakoja jaunoji atlikėja

Darius Dunauskas: muzikinis kelias nuo garažo iki arenų

Darius Dunauskas antrasis projekto „Šiauliai gyvai“ dalyvis, be montažo nufilmavęs savo dainos muzikinį klipą.

„Šiauliai gyvai“ nuotr./„Šiauliai gyvai“ – kai muzika sujungia ir parodo kelią
„Šiauliai gyvai“ nuotr./„Šiauliai gyvai“ – kai muzika sujungia ir parodo kelią

Būdamas dešimtokas Darius vienos šventės metu pastebėjo bendraklasį, kuris mokėdamas vos kelis akordus lengvai grojo gitara.

„Visada maniau, kad tai labai sudėtinga, o norint groti būtina mokėti natas“, – prisimena vaikinas. Netrukus, klasės draugo pamokytas, Darius išmoko tris akordus, kuriuos vieną po kito brazdino visą vakarą. Ilgainiui entuziazmas išaugo į stiprų troškimą groti.

VIDEO: Šiauliai gyvai | Darius Dunauskas - If Your Heart.

Paklaustas apie atliekamus kūrinius Darius atskleidžia, kad pats kuria dainas. „Pirmiausia mintyse gimsta melodija, o ją grojant pamažu susidėlioja žodžiai", – apie kūrybinį procesą aiškina šiaulietis.

Blogiukas

Adomas Stančikas plačiajai visuomenei žinomas kaip Klaipėdoje susikūrusios grupės „Flaer“ vokalistas, Emilio Vėlyvio, Algimanto Puipos ir kitų kūrėjų filmų aktorius. Tačiau šį charizmatišką atlikėją galima apibūdinti ne tik kaip aktorių ir muzikantą, bet ir režisierių, dalininką, rašytoją, poetą ir net socialinį darbuotoją.

„Šiauliai gyvai“ nuotr./„Šiauliai gyvai“ – kai muzika sujungia ir parodo kelią
„Šiauliai gyvai“ nuotr./„Šiauliai gyvai“ – kai muzika sujungia ir parodo kelią

Daug veiklų suderinantis atlikėjas muzikiniame projekte „Šiauliai gyvai“ pademonstravo, kad aktorystė ir muzika puikiai papildo viena kitą.

 „Kiek save prisimenu, nuo pat mažens norėjau groti gitara: stovėdavau su rakete prieš veidrodį ir būdavo labai gerai – maniau, kad esu rimtas muzikantas“, – su šypsena vaikystę prisimena A.Stančikas. 

VIDEO: Šiauliai gyvai | Adomas Stančikas - Morčius.

Atitikęs ieškomo žmogaus tipažą A.Stančikas suvaidino trijuose E.Vėlyvio filmuose „Matvaju“, „Mazgas“ ir „Zero“. Vėliau Algimanto Puipos režisuotame filme „Nuodėmės užkalbėjimas“ vyras įkūnijo prievartautoją, italo režisuotame filme „Karas ir taika“ tapo valstiečiu. Vėliau pasirodė kiti filmai, tačiau A.Stančiko vaidmuo juose mažai keitėsi – visur teko vaizduoti blogiuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius