Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Rež. Oliver Frljić spektaklis „Mūsų smurtas ir jūsų smurtas“. „Sirenų“ nuotrauka
Rež. Oliver Frljić spektaklis „Mūsų smurtas ir jūsų smurtas“. „Sirenų“ nuotrauka

Spalio 4 d.

Paskaita „Nusikaltimas ir bausmė XVIII amžiaus Vilniuje“ – 17.30 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Domininkas Burba atsakys į klausimus ką rašė Lietuvos Statutas apie nusikaltimus ir bausmes? Kurie nusikaltimai dažniausiai fiksuojami bylose? Kokios buvo statistinės tendencijos? Koks buvo nusikaltimų smurto laipsnis? Kokios buvo smurtinių nusikaltimų erdvės Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės sostinėje?

Paskaita „Moterys, privertusios šokti pasaulį“ iš ciklo „Moterys mene“ – 18 val. Vilniaus Rotušėje teatrologė Silvija Čižaitė-Rudokienė kalbės apie šokįkaip išraiškos laisvę, interpretacijos galimybę, kūno ir minties išlaisvinimą, siekiant perprasti mus supantį pasaulį.

Rež. Oliver Frljić spektaklis „Mūsų smurtas ir jūsų smurtas“ – 19 val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre „Sirenos“ pristato žymaus slovėnų režisieriaus spektaklį, kuriame keliami klausimai apie pasaulio, o ypatingai – Europos – situaciją. Kokio teatro reikia laikais, kai į Europą sugrįžta fašizmas?

Spalio 5 d.

Grupių „Twin Tribes“ (JAV) ir „Kosmetika“ (LT) koncertas – 20.30 val. klube „XI20“, Vilniuje, vyks alternatyvios muzikos koncertas su sintezatorinio postpanko ir keistų garsų vibracijomis.

Spalio 6 d.

Režisieriaus Franck Vigroux spektaklis „Flesh“ – 19 val. Menų spaustuvėje „Sirenos“ pristato anglų rašytojo J.G.Ballardo knygų ir asmeninės kelių eismo įvykio patirties įkvėptą, Franck Vigroux spektaklį, kuriame tyrinėjama akimirka, kuri seka po sukrėtimo.

Spalio 7 d.

Šiuolaikinės lietuvių muzikos koncertas „Naujoji romantika“ – 19 val. Energetikos ir technikos muziejuje, Vilniuje, festivalio „Muzikos ruduo“ renginyje skambės kompozitorių Algirdo Martinaičio, Mindaugo Urbaičio, Nomedos Valančiūtės, Fausto Latėno bei Vidmanto Bartulio kūriniai.

Gyčio Ambrazevičiaus ir Grupės koncertas 20 val. klube „Tamsta“ atlikėjai pristatys naujausią albumą su naujuoju albumu „Ačiū už aguonas, bet norėčiau duonos“.

Dirbtinio intelekto sukonstruoto dramaturginio teksto skaitymas – 19 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje galima bus išgirsti dirbtinio intelekto „Megatron 11-B“ skaitomą dramaturginį tekstą-testą „Šis adresas neegzistuoja“. Po skaitymo vyks diskusija apie technologijų, dirbtinio intelekto ir meno sinergiją.

Spalio 8 d.

Grupės „Sraigės Efektas“ albumo „Tik Ėjimas“ pristatymas – 19 val. „Red Cat” alternatyvaus roko grupė klausytojus pradžiugins trejus metus kurtu nauju darbu.

Spalio 8 d. ir 9 d.

Klounados vesternas „Odisėja“ – 19 val. LMTA Balkono teatre Šiuolaikinės Intelektualios Klounados Teatras pristato režisieriaus Žilvino Beniušio premjerą. Spektaklio epicentre sutinkame jaunų aktorių trupę „Out Of The Box”, kuri nuo neatmenamų laikų yra įkalinta sename dramos teatre. Ji kiekvienais metais ruošia vis tą pačią premjerą pagal Homero epą „Odisėja”.

Spalio 9 d.

Sunkiosios muzikos koncertas „Mercury Booking Showcase“ – 18 val. klube „Kablys“ ant scenos lips ir naujausią kūrybą pristatys metalo grupės „Juodvarnis“, „Phrenetix“, „Sisyphean“, „Autism“ ir renginio svečiai – „Extravaganza“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius