Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

2025-ųjų pasaulis: virtualūs asistentai ir po oda implantuotos ryšio priemonės

XXI-ajame amžiuje pasaulis, tikrąją to žodžio prasme, kinta kasdien. Šiais laikais vos per kelis metus yra sukuriama daugiau technologinių naujovių nei per visą pastarąjį šimtmetį. Ir tempas tik didėja.
WN robotas asistentas
WN robotas asistentas / Organizatorių nuotr.

Jau turime robotus, kurie padeda tvarkytis buityje. Gyvenimo nebeįsivaizduojame be mobiliųjų telefonų, kuriais ne tik galime skambinti, bet ir fotografuoti, filmuoti ar netgi sekti savo sveikatos būklę. Populiarėja automobiliai, kurių nebereikia vairuoti patiems. Kas toliau?

Į šį klausimą pabandė atsakyti keli kūrybingi ir naujoves nuolat sekantys, lapkričio 4-5 d. Vilniuje vyksiančios inovacijų ir ateities tendencijų konferencijos „What's Next?“ pranešėjai.

Kas mūsų laukia po dešimties metų?

„ISM Executive School“ konsultantas-ekspertas, „Grand Partners“ vyr. konsultantas, ARVYDAS BŪTA, „What's Next?“ konferencijoje pasakosiantis apie kūrybinio mąstymo metodiką, tikisi, jog 2025 metais nebeliks lojalumo, kreditinių ir kitokių kortelių, nes visos jos bus implanuotos mūsų galvose ar po oda:

„Ten pat bus ir ryšio priemonės, o akyse – ekranai. Nebereikės su savimi tąsytis kompiuterių, planšetinių, tapšnoklinių įrenginių, nes viskas bus pakabinta kur nors prie ausies arba ant nosies. Galbūt jau bus galima važiuoti nevairuojant, o gal net ir skrajoti. Aišku, būtų idealu, jei jau turėtume ir transportavimo įrangą be transporto – tik mirkt ir jau esi kažkur už tūkstančio kilometrų.“

Organizatorių nuotr./Arvydas Būta
Organizatorių nuotr./Arvydas Būta

Tarp-industrinių inovacijų temą „What's Next?“ konferencijoje gvildensiantis agentūros „Be&Do“ strategas ANDRIUS GRIGORJEVAS neabejoja, kad po dešimtmečio dirbti mums padės virtualūs asistentai:

„Įsivaizduoju, kaip vienas iš dirbtinio intelekto pagalbininkų, simuliuodamas mano stilių, atrašinėja darbinius elektroninius laiškus, kol aš dalinu užduotis kitiems skaitmeniniams asistentams. Biuras nebebus fizinė vieta, o bendradarbiai nebebus žmonės, su kuriais eini užkąsti per pietų pertrauką.“

Organizatorių nuotr./Andrius Grigorjevas
Organizatorių nuotr./Andrius Grigorjevas

Australas RALPH TALMONT – „TEDxWarsaw“ kuratorius, kūrybinis strategas, kūrybingumo ir inovacijų eskpertas bei mokytojas, taip pat tikisi, kad jau po kelių metų mūsų darbą lengvins virtualūs padėjėjai: „Tikiuosi, kad turėsiu dirbtinio intelekto asistentą, kuris už mane atliks daug laiko reikalaujančias smulkmenas – informacijos paiešką ir pan. Tikiu, kad jau visai netrukus technologijos padės mums dirbti gerokai greičiau ir efektyviau.“

Organizatorių nuotr./Ralph Talmont
Organizatorių nuotr./Ralph Talmont

Lietuvos marketingo asociacijos pirmininkas LINAS ŠIAUTKULIS taip pat mano, kad iki 2025 metų robotai bus nebe filmų personažai, o mūsų gyvenimo kasdienybė. „Įsivaizduoju, kad esu erdvėje, kurioje temperatūra nenukrenta žemiau 25 laipsnių ir šviečia saulė. Darbą palieku virtualiai realybei, į kurią pasineriu aktyvuodamas nano-bio-VR-implantą bevardžio piršto spustelėjimu, – pasakoja L.Šiautkulis.

Organizatorių nuotr./Linas Siautkulis
Organizatorių nuotr./Linas Siautkulis

– Ten bendrauju su kolegomis iš viso pasaulio taip, tarsi jie stovėtų šalia (ištobulintas 360 + 3D real time vaizdas), o visus pasikartojančius ir nuspėjamus darbus atlieka robotai. Kuriame geimifikacijas be darbo likusiems žmonėms ir pensininkams, kad pastarieji už žaidime laimėtus token'us galėtų gauti vaistų ir toliau dalyvauti geimifikacijose.“

O kokią ateitį po dešimties metų įsivaizduojate Jūs? Dar daugiau kūrybingų scenarijų laukia inovacijų ir ateities tendencijų konferencijoje „What's Next?“, kuri šiemet vyks lapričio 4-5 d., menų fabrike „Loftas“, Vilniuje.

Daugiau informacijos – ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius