Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

40-oji FiDi šventė

Jau šį šeštadienį Vilniaus gatvėse sušurmuliuos kasmetinė FiDi eisena ir linksmybės. Fiziko diena – tai ilgiausias tradicijas turinti studentiška šventė Lietuvoje.
Šiemet FiDi sukanka 40 metų.
Šiemet FiDi sukanka 40 metų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 FiDi Fizika

Šiemet 1969-aisiais gimusiai šventei sukanka 40 metų. FiDi jubiliejų pasitiks su tradiciniu Dinu Zauru ir koncertu Vilniaus sporto rūmuose.

Šventės atidarymas tradiciškai vyks Saulėtekyje prie Fizikos fakulteto. Čia pat įsikūrusioje fizikų šalyje – „Fizlende“ bus galima apsilankyti tradiciniuose, tokiuose kaip kerzo mėtymas, filologių kampelis, kiaušiasvydis, ir dar niekada nematytuose atrakcionuose – trimatis futbolas, rungtis „išmaudyk fuksą“, šaudymas iš specialiai šiems metams sukurto didžiulio ir galingo prietaiso – bulviašaudžio. Fizikų ir ne tik vaikai galės žaisti didžiuliame kartoniniame labirinte.

Vėliau sostinės gatvėmis pajudės didžiulio atsinaujinusio Dino Zauro vadovaujama eisena, su daugybę vėliavų ir geros nuotaikos. Nužygiavę į Senamiestį fizikai belsis pas filologes. Praleisti vakarą fizikai ne tik filologes, bet ir visus vilniečius kviečia į Vilniaus koncertų ir sporto rūmus – ten vyks šventė su gausybe muzikos.

Balandžio 4-osios renginių programa

10 val. Jubiliejinės šventės atidarymas Saulėtekyje prie Fizikos fakulteto.
12 val. Fizikos fakultete vyks visų fizikų laidų susitikimas.
15 val. Iš „Fizlendo“ 32-ąjį kartą pas filologes keliaus atsinaujinęs Dinas Zauras, o paskui jį – eisena, kurios metu laukia šventės organizatorių kol kas neišduodami siurprizai ir netradicinės transporto priemonės.
16 val. Eisena pasieks Gedimino prospektą.
19 val. Koncertas Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose. Pasirodys: „BIX“, „Spički“, „Naktinė Pufaika“, „Siela“, „TWNKL“, „Anbo“, „Mountainside“, „Atika“ ir kiti atlikėjai.

Daugiau informacijos www.fidi.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius